Witam ponownie, niestety ponownie z problemem
Mam problem z silnikiem, wcześniej drgał dość mocno, było nawet czasami słychać hałas dochodzący zza silnika (ponoć od drgań hałasował napinacz paska osprzętu-nie znam się), okazało się ze wtryski były do regeneracji. pomogło, silnik już tak nie drga, ale z tego co zauważyłem momentami wciąż jakby drgał tyle że delikatnie, momentami też na wolnych obrotach też słychać ten hałas co poprzednio, tylko ciszej. dodam jeszcze że przed regeneracją falowały obroty od standardu do ok 1100, teraz też momentami falują ale w znacznie mniejszym zakresie (o ok 100) prócz tego jak stoi na wolnych obrotach, całe auto jakby delikatnie drgało :/
kolejny problem to przy przyspieszaniu, kiedy na 3cim lub 4tym biegu wcisnę energiczniej pedał gazu auto wyraźnie drga, co może być przyczyną tego?
może też być pomocne to że zauważyłem zwiększenie średniego spalania w trasie i mieście średnio o litr/100. i jeszcze dym z rury, nie zauważyłem tego wcześniej, jak ruszam trochę energiczniej zostawia czarna chmurkę, jak przycisnę trochę na 2,3,4 zostawia biały obłok. zaznaczę jeszcze tylko że nie wariuję tym autem, jeżdżę raczej spokojnie... w końcu to nie wyścigówka
proszę o pomoc i pozdrawiam wszystkich.