Witam.
Mam problem z Jaguarem.
Mianowicie jeśli załączę Drive to auto nie rusza, muszę dać około 2000 obrotów, słychać stuknięcie i auto powoli rusza ale skrzynia działa tylko na 5 biegu.
Przy odpaleniu zimnego auta pojawia się komunikat " Restricted performance", obroty idą tylko do 3000
następnie jeśli troszkę pojeździ to przy zapalaniu nie pojawia się taki komunikat, do czasu aż włączę D, wtedy wyskakuje Gearbox fault i restricted performance. Na wstecznym nie ma problemu auto zachowuje się normalnie.
Nie bardzo wiem od czego zacząć, co sprawdzić etc. No i obrooty już mogę kręcić powyżej 3000
Mój plan jest taki, aby na początek zmienić olej i filtr w skrzyni, chciałbym go zalać lotosem ATF bo jeśli to nie pomoże to szkoda kasy na esso.
Przebieg ponad 300kkm.
Auto kupiłem już w takim stanie, sprzedający powiedział mi ze silnik jest uszkodzony, ale nie jest tylko ta skrzynia. Przejechałem około 70km. nic wielkiego się nie dzieje, lekko słychać jak auto rusza takie chrobotanie, ale nie cały czas tylko przy starcie i naprawdę cicho, takie trzy cztery pyknięcia.
Dziękuję za pomoc