Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Serwis 120 tys kilometrów - parę pytań

<< < (2/3) > >>

Huckleberry:
Tylko o to chodzi, że mu te dwa piwa za drogo wyjdą. Czaisz to?  ;D

wiadereczko:
haha nie czaje ;D

Panowie po prostu nigdy wczesniej tego nie robiłem :-wstyd ;D i dlatego pytam chyba od tego jest forum.
Jak już raz się to zrobi to się już wie na całe życie. Teoretycznie to umie wymienić olej ale w praktyce może okazać sie że to ni  wytarczy i wtedy będzie problem bo na roweże za częściami nie będę jeżdził a do miasta kawałek :) :-R

a pytania sa konkretne wiec tylko pozostaje odpowiadać

wiadereczko:

--- Cytat: Huckleberry w Styczeń 24, 2010, 14:54:47 pm ---Tylko o to chodzi, że mu te dwa piwa za drogo wyjdą. Czaisz to?  ;D

--- Koniec cytatu ---

a co do tych piw to wiem jak będzie dwa to zostaną z calej kraty i stary olej w silniku bo tak się przy piwach robi :-hehe

strawinski:
moim zdaniem przydałoby się wymienić także świece żarowe

wiadereczko:
Co do swiec żarowych tez o nich myślałem ale doszedłem do wniosku że dam spokuj gdyż:
1. w klimacie Angielskim aż tak bardzo się nie zużywaja jak przy polskich ciężkich zimach,
2.nie ma najmniejszych objaw aby coś bylo z nimi nie tak, spręzynka znika zaraz po przekręceniu stacyjki więc czas   nagrzewania jest znikomy
3. Przy paru dniach małego mrozu kotek palił jak marzenie ( a w innych moich benzyniakach silnik przekręcil parę razy zanim załapał) :-tylko
3. W karcie serwisowej przy 120 tys nie ma nic o wymianie świec

Ale dzięki za podpowiedz

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej