Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

średnie spalanie 11 litrów w 2.0 TDi ?

<< < (12/18) > >>

Rastafara:
Witam

Jestem posiadaczem jaga od tygodnia i mam podobne objawy oprocz spalania ktore w trasie pokazuje 6,4l/100 km (nie przekraczam 120km/h) wskazowka od temperatury gdy jade 120 km/h utrzymuje sie w zasadzie w pionie ale wystarczy ze zwolnie to doslownie w oczach spada:(  :-X
W sobote kupilem i wymienilem termostat na nowy niestety nic sie nie zmienilo wiec zakrylem calkowicie wlot do chlodnicy i znowu nic tzn. takie same obiawy jak przedtem....
dodam ze autko w srodku grzeje normalnie :-help

mam jeszcze kilka innych malych problemow ale napisze je w oddzielnych watkach

mieszkam w Szkocji-  temperatura    rano -4 a po polodniu ok 4

Pozdrawiam Jagowiczow

vonKohler:
Nurtowało mnie to qbaty i wrocilem do mechanika po swoj termostat:) duzy, bo mały juz gdzieś posiał..
Zrobiłem tak jak napisałeś i otworzył się przy prawie wrzącej wodzie, więc prawidłowo (przy okazji dzięki za test, fajnie to wyglądało i pewnie przyda się na przyszłość. Następnym razem przed wymianą poproszę mechanika aby go ugotował :))

Mam jeszcze pytanie do wszystkich którym Jagi chodzą prawidłowo :-tylko
Czy gdy temperatura w normalnych warunkach osiągnie 90 stopni to później stoi twardo i ani drgnie?
Nie spada juz wogóle? bo mi zawsze o jedną kreske przynajmniej..ale o dwie juz nie..

Spalanie jak juz mowilem sprawdze po zatankowaniu i zdam relacje:)

Rastafara:
a jest jeszcze maly termostat????
a gdzie on sie dokladnie znajduje??

artleks:
u mnie nigdy (nawet podczas powolnej jazdy w korkach w upalne dni) wskazowka nie przekroczyla polowy zakresu

vonKohler:
Mały termostat:

--- Cytuj ---drugi jest w układzie chłodzenia oleju taki mały (...), a znajduje się on pod przewodami od pompy paliwa z prawej strony patrząc od przodu.
--- Koniec cytatu ---

ROCCO25,5 chodzi mi o to czy temperatura spada, czy wskazówka stoi twardo w połowie zakresu i ani drgnie? Połowy zakresu tez mi nie przekracza.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej