Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

PANEL STERUJĄCY.

<< < (2/5) > >>

Godan:
Dzięki Rafi , ale mam pytanie: czy to ma być CD oryginalne od Jaguara, czy
to może być dowolne radio samochodowe z odtwarzaczem CD ? Pozdrawiam !

Godan:
Ekran mojego LCD z panelu sterowniczego przestał reagować na dotyk: wymieniłem akumulator 80 Ah, sprawdziłem alternator, sterownik - ekran zaczął działać, teraz znów przestał  ale wyraźnie było słychać górne rolki transportujące pasek wieloklinowy. Napięcie w akumulatorze jest OK.Teraz daję do zrobienia te hałasujące rolki, ale elektryk powiedział mi że tracenie czułości na dotyk  ;D przez ekran LCD zdarza się często zimową porą w takich ekranach . Coś takiego jak jakiś - przepraszam ale nie powtórzę : TUW czy TIF przestaje działać ??????Pewnie chodzi a matrycę  ??????, powiedział że w nowych Audi taka naprawa kosztuje ok. 500 zl
No i bądź tu mądry. Jedno jest pewne , że jak to naprawię, to tylko rzeczywiście pozostaje taka możliwość czyli zepsute coś tam coś tam w ekranie LCD.

rafi77:

--- Cytat: Godan w Styczeń 08, 2010, 22:26:25 pm ---Dzięki Rafi , ale mam pytanie: czy to ma być CD oryginalne od Jaguara, czy

--- Koniec cytatu ---

Niestety inżynierowie z Jaguara skomplikowali nam trochę życie wprowadzając nietypowe rozwiązania komunikacji w naszych Jagach - telefon, CD, navi, zmieniarka komunikują sie ze sobą za pośrednictwem swiatłowodów, dlatego żeby to wszystko działało musisz kupić oryginał- chyba że masz kumatego elektronika który jest w stanie to ominąć. Sam walczę już od jakiegoś czasu żeby oglądać filmy z DVD na wyświetlaczu, ale jak na razie obraz marniutki.
Co do matrycy...to jak dobrze pamiętam też jakaś nietypowa Toschiba TFD70W20

rafi77:

--- Cytat: Godan w Styczeń 08, 2010, 22:26:25 pm --- czy to ma być CD oryginalne od Jaguara, czy

--- Koniec cytatu ---

Albo drugie radio będziesz miał np.w schowku, bo w otwór po oryginale się raczej nie zmieści  ;D Zresztą jak by to wyglądało! Wtedy wpinasz się tylko w głosniki!

Godan:
Radio to nie wszystko tam na panelu LCD  jest też klimatronik, kierunki nawiewów oraz nawigacja. Czy ktoś wie czym odkręca sie w Jagu wkręty które mają specyficzną wieloramienną gwiazdkę w środku główki- sam wkrętak krzyżowy odpada, imbus również. Chciałbym odkręcić ten panel. Dałem sobie radę z podniesieniem mieszka , odkręciłem schowek z zapalniczką . Niestety dalej wymiękam bo dwie śruby przytrzymujące od dołu panel siedzą strasznie mocno i mają te ,,gwiazdki,, Są takie same jak te co trzymają w drzwiach zamki tylko mają płaską okrągłą główkę z tą przegraną gwiazdką w środku :-\

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej