Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
przycisk CDC
Rob_W:
Uściślijmy to nieco :)
1) jak rozumiem samochód kupiłeś jako używany ?
2) całe wyposażenie miałeś od momentu zakupu i nigdy nie działało?
3) w tej nawigacji działają tylko płyty oryginalne Denso lub nagrane w taki sposób by wyglądały jak oryginały :)
4) skoro nawiagacja pokazuje, że płyta jest niewłaściwa, to znaczy, że jednak coś tam działa :)
Ja bym się przede wszystkim przyjrzał światłowodom (czy są na pewno dobrze połączone i we właściwej kolejności) - np bym je porozłączał pomiędzy urządzeniami, aby sprawdzić z czym jest problem - ring sieci D2B musi być zamknięty. Ew podłączyłbym po jednym urządzeniu do wyjścia w bagażniku, aby sprawdzić czy to coś zmieni. Kolejna sprawa, to wake-on (pomarańczowy przewód przy kostce każdego urządzenia) - bez niego nic nie będzie działało. Z takich drobnostek, to sprawdziłbym bezpieczniki :)
troy:
Musisz przycisnąc jednoczenie przyciski telefonu i menu na kilka sekund aż pojawi się menu serwisowe. Potem kod 1971 i enter. Po wejściu do menu trzeba zaznaczyć opcję cdc. i wyjść z menu. Zmienarka będzie widziana przez system.
Konradop:
:-\ hmmm a ja u siebie testowałem to zaznaczanie i odznaczanie w menu i nic sie nie zmienia ... ?! :-\
ale to :-tylko ;D
cobi:
Ja u siebie mam przycisk CDC a zmieniarki niemam.
BlackV6:
przycisk CDC tłumaczenie Ciąg dalszy cierpień :-hehe to tak na rozluzowanie atmosfery :) hm nie ma zmieniarki ale pewnei jest mozliwosc dolaczenia jej dlatego przycisk jest ,chyba ze ktos wymienil panel ,lub wymontowal i sprzedal sama zmeiniarke
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej