Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
przycisk CDC
troy:
Przy systemie optycznym d2b trzeba prawidłowo skonfigurować łącze optyczne. Stworzyć tzw pętlę czyli właściwe podłączyć kable opytczne (czerwony do białego ).Urządzenia też trzeba łączyć w odpowiedniej kolejności jeżeli jest ich więcej. Czytnik DVD/NAVI musi być na końcu.
troy:
jak ktoś jest zainteresowany mogę wysłać na maila instrukcję schemat elektryczny x-type i jak zrobić kabel optyczny
rafi77:
Jesteście pewni, że trzeba aktywować zmieniarkę w serwisie? Gdzieś na forum UK. czytałem że system sam się adoptuje.
Mam ten sam problem. Kupiłem zmieniarkę, podłączyłem wtyczkę zasilania zmieniarki, podłączyłem ją prawidłowo w pętle d2b i d... Po pierwszym podłączeniu na ekranie pojawiła się na ok. 30s. klepsydra a następnie komunikat "błąd komunikacji - skontaktuj się z dealerem" Ciekawe jest to, że teraz nie działa telefon i voice control.
Dzwoniłem do serwisu, ale gościu mało zorientowany w temacie, ale cenę sprawdzenia instalacji znał - 400zł netto :). I teraz nie wiem, czy to wina zmieniarki czy aktywacji???
A może jest jakiś odważny posiadacz kota ze zmieniarką w Warszawie i zaryzykuje sprawdzenie mojej? ;D :-thank
RedOctober:
--- Cytat: troy w Styczeń 03, 2012, 11:07:08 am ---Musisz przycisnąc jednoczenie przyciski telefonu i menu na kilka sekund aż pojawi się menu serwisowe. Potem kod 1971 i enter. Po wejściu do menu trzeba zaznaczyć opcję cdc. i wyjść z menu. Zmienarka będzie widziana przez system.
--- Koniec cytatu ---
Tu masz podaną procedurę aktywacji zmieniarki.
rafi77:
Tak wiem. Próbowałem zaznaczyć CDC i albo nie wiem jak to ustawienie zapisać, albo coś nie działa!
Po wyłączeniu i ponownym przekręceniu kluczyka na zapłon znowu się resetuje. Gdy zmieniarka jest podłączona to ani telefon ani voice nie są zaznaczone. Ale gdy odepnę zmieniarkę i wyłączę i ponownie włączę zapłon, to automatycznie same są zaznaczone i aktywne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej