Autor Wątek: Magnetyzery?  (Przeczytany 4363 razy)

Sambor

• Gość
Magnetyzery?
« dnia: Maj 11, 2008, 23:37:59 pm »
Czytam sobie o magnetyzerach i na papierze (ekranie) wszystko wyglada pieknie: mniejsze spalanie, wieksza moc, wieksza zywotnosc silnika...
Czy to prawda? Czy ktos z Szanownych uzywal tego magnesiku?

kuba

• Gość
Odp: Magnetyzery?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 12, 2008, 01:24:06 am »
nie znam osobiscie nikogo kto tego uzywal, ale widzialem pare testow takich urzadzen i nie ma sobie czym glowy zawracac. zupelnie bezuzyteczne badziewie

jannaf

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 12, 2008, 19:57:44 pm »
Ja używałem onegdaj w SCORPIO 2.0DOHC. Oprócz tego, że magnetyzer "powietrza" ocierał sie o matę wygłuszającą pokrywy silnika i ja poszarpał, to nie było żadnego innego efektu. Wszelkie cuda to tylko Pic na wodę fotomontaż. Sprzedałem Scorpio 6 lat temu i od tamtego czasu zdemontowane magnetyzery magnetyzują półkę w garażu. Nie widziałem żadnego sensu zamontowania ich w moich kolejnych autach, nie założyłem ich również w Jagu.

czapka

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 12, 2008, 21:01:07 pm »
Kiedyś trochę tym handlowałem, nie będę więc zachwalał ani odradzał. Jedno jest pewne - nie zaszkodzą  ;)

Offline V12

• JCPF Club Member
  • Forumowicz Executive
  • Nowe czê¶ci zamienne Jaguar Daimler tel. 5O61122O4
    • V12.com.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 16, 2008, 20:24:27 pm »
Miałem zamontowane w samochodzie, który kiedyś zakupiłem. Zdemontowałem i nic się nie zmieniło. Zamontowałem do następnego auta (z silnikiem V8), ale również nie odnotowałem żadnych zmian. Teraz leżą gdzieś w kącie...
XJR-S 6.0 Asprey#99