Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
CHORUJE NA KOTA X-TYPA
artleks:
co do silnika 2,0 d a 2,2 d - różnica jest ale mała. Jeśli sam sprowadzasz - to lepiej 2,2, jesli kupujesz w kraju to 2,2d
nie zawsze diesel musi miec wiele kilometrów - ale to wyjątek od reguły. Ja jeżdze 2 lata i mam 53 tys km. Z drugiej strony samochod z przebiegiem (autentycznym) 150-160 tys jesli jest bezwypadkowy i ma dbającego o niego właścicela to wygląda jak nowy
Przekazę Ci bardzo ważną zasadę przy zakupie samochodu o której na 100% nie wiesz, a jak ją pzonasz to będziesz na 100% stosować ;D ;D Kupuj spokojnie bez emocji !!!! :-hehe :-hehe
Innowierca:
Ja właśnie Xa kupowałem o dziwo bez emocji. Największą "podnietę" miałem kupując Ibizę (Cupra, 17' felga, xenon itd). Teraz już mi przeszło i tak naprawdę bardziej uważałem zakup za ewentualne zmartwienie niż radość. Dopiero po dniu mi przeszło i nie mogę z auta wysiąść ;D
redrum:
Indyka w podziękowaniu za te posty. :D
No tak tylko tylko jak pozbyć się tych emocji jeżeli Jaga kupuje się podobno sercem.
pozdr ol
Innowierca:
Sercem kupuje się wszystkie starsze Jagi no i obojętnie jak nowego XJ. Ojjjj chętnie kupiłbym XJ z jakiegoś takiego 2004r ;D ;D ;D ;D X-type'a kupuje się z rozsądku, bo ani to awaryjne, ani drogie. Za tą samą cenę możesz kupić nowsze o rok Mondeo, Lagunę, 407 itd itd. Jak dla mnie to jest po prostu ładna fura, którą inni postrzegają jako niewiadomo jak drogi samochód.
Innowierca:
--- Cytat: załoga 13 w Listopad 26, 2009, 11:23:27 am ---
--- Cytat: qbaty w Listopad 26, 2009, 11:14:18 am ---[...]
Ad.3. Sprawdź wszystko co się da, weź ze sobą kogoś postronnego, który nie będzie miał oczu zamydlonych podnietą nowym samochodem i trochę się zna na autach (optymalnie mechanik, lakiernik...) ;) 100 od 150 tyś km może być trudno odróżnić. Skóra nie jest idealnym "miernikiem" kilometrów - wystarczy, że poprzedni właściciel był miłośnikiem jeansów - jest spora szansa, że przy 150tys km będą już przetarcia. Ale jeśli ktoś uwielbia gajerki i do tego dba o tapicerkę to i przy 250 tyś km skóra może wyglądać prawie idealnie.
[...]
--- Koniec cytatu ---
brutalna prawda po roku użytkowania mam wrażenie, ze mój fotel postarzał się o 10 lat...... przetarcia, zmiany barwy są widoczne...... jestem zwolennikiem sportowej elegancji :-gwizd :-gwizd jeans i kowbojki :-gwizd :-gwizd
--- Koniec cytatu ---
Zawsze możesz założyć pokrowce :-hehe :-hehe :-hehe :-za
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej