Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena
Najszybszy MK II..?
propagator:
Witam, chcialem podzielic sie z Wami fotkami, ktore znalazlem kilka tygodni temu na stronce Racing Green Cars - firmy zajmujacej sie profesjonalnym serwisem Jaguara, TVR i Range Rover oraz sprzedajacej auta, ktorych fanami jestesmy. Firma jest z UK, ale mysle, ze w wolnej chwile chetnie zerkniecie na oferowane przez nich KOTY. Mnie rzucil sie w oczy Jaguar MK II, przerobiony przez firme Beechams z Nowej Zelandii, wyposazony w silnik... V8 4.0 Supercharged, znany z modelu XJR. Jestem ciekaw Waszych opinii - mnie troche zalatuje to profanacja, ale z drugiej strony pewnie niejeden na drodze moglby byc zaskoczony, widzac oldtimera z takim przyspieszeniem :-gwizd Pomijajac wyglad zmienionego wnetrza, mysle, ze mogli chociaz dopasowac do niego oldschoolowe lusterka zewnetrzne, bo te zalozone nie graja z reszta - ale to tylko moja opinia...
Mysle, ze nie bedzie przestepstwem podanie tu adresu stronki: www.racinggreencars.com
Jest tam wiele ladnych kotow do obejrzenia. Pozdrawiam! :-tylko
Pavel:
Ciekawe jak to się prowadzi na takich oponkach ;D
wnętrze zostawiłbym klasyczne;)
qbaty:
Wnętrze (np. kierownica) i lusterka boczne :-thumpdown
A sam pomysł dość ciekawy. Tylko jestem ciekaw, jak zostało to wykonane - patrząc na wnętrze nie spodziewam się
rewelacji :-gwizd
champagne:
Wnętrze kiczowate, podobnie jak lusterka i rury wydechowe.
Tak poza tym jest to trend nie występujący jeszcze w Polsce: NEOKLASYKI czyli w starej karoserii nowa technika, na zachodzie ten kierunek tunnigu staje się coraz bardziej trendy. Neoklasyki to przeważnie youngtimery, uznane już za pojazdy kolekcjonerskie, ale również oldtimery odbudowane przy użyciu nowoczesnych podzespołów. U nas pojęcie "neoklasyk" jeszcze występuje w śladowych ilościach. Natomiast np. Niemcy robią takie przeróbki już od dawna, najczęściej na Mercedesach, ale nie tylko. Sporo neoklasyków było wystawionych na Targach Retro Classics w Stuttgarcie w marcu br.
Oczywiście kwestia oceny tego kierunku jest dość kontrowersyjna, jednym się to podoba, a innym nie. Na pewno auto odbudowane w ten sposób traci status pojazdu zabytkowego w Europie i na świecie, w świetle aktów wydanych przez FIVA*.
*Międzynarodowa Federacja Pojazdów Zabytkowych (Fédération Internationale des Véhicules Anciens - FIVA) została utworzona w 1966 r. we Francji jako międzynarodowa federacja klubów oraz organizacji zrzeszających posiadaczy pojazdów zabytkowych. Jest to jedyna federacja tego typu honorowana przez UNESCO.
KRISS:
W Polsce może mieć taką samą tablicę rejestracyjną jak twój i będzie podlegać ochronie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej