Nowe tasmy juz mam w UK, takze jesli ktos chcialby taka tasme zamówic, prosze o kontakt na priv, poki jeszcze sa.
Sprawa wyglada tak, ze moge ja wyslac z UK do Polski albo za 100PLN za sztuke, bez zadnego numeru przesylki, lub kurierem za 122.70PLN. Nie wiem jak obecnie wyglada poczta polska wiec zostawiam wam wybór. Ewentualnie bede w Polsce na Wielkanoc, takze moge wtedy wyslac kurierem z Polski za 100PLN.
Tasme mocuje sie bez problemu lutownica z koncówka T(lub grotem scietym, tak zeby powierzchnia byla plaska i miala z 4mm, ale wtedy przy takim grocie musi byc regulacja temperatury), jesli koncówka T nie ma gumki to ustawic na 200C, z gumka mozna wiecej. Kazdy salon napraw laptopów lub telefonów powinien zrobic to bez problemu za grosze, ewentualnie mozna samemu, naprawde nic trudnego, najzwyklejsza lutownica kosztuje grosze.
Tasma wyglada tak:
Po przelutowaniu zegarek swieci pieknie, jak nówka!
Nie wiem tylko czemu na zdjeciach podswietlanie wychodzi niebieskie, kiedy normalnie wyglada bardziej zielono.
Oczywiscie, nowa tasma pomoze tylko kiedy ekran nie jesy wylany(bardzo ciemny) i jest ok. W tle stare przegrzane i uszkodzone tasmy, zarówki w moim bede tez zmienial na LEDy, jak przyjda, to tez pokaze zdjecie, wzialem zestaw zielonych LEDów i mam nadzieje ze bedzie pasowal.