Cześć Wszystkim. Naprawiłem zegarek w swoim Jaguarze XJR X306. Wymieniona została taśma z wyświetlaczem na nowe i zostały włożone nowe oryginalne żarówki podświetlenia. Samochód zakupiłem stosunkowo niedawno i nigdy nie widziałem w pełni sprawnego zegara. Teraz wydaję się, że wszystko działa tak jak powinno z tym zastrzeżeniem, że zegar pokazuje godzinę i jest pięknie podświetlony gdy światła są wyłączone. Kiedy włączę światła (postojowe, mijania, długie), to zegar pokazuje godzinę, ale jego podświetlanie zostaje wyłączone (pozostałe lampki przycisków świecą). Czy to jest normalne? Czy przy włączonych światłach podświetlanie powinno być wyłączone? Potencjometr regulacji natężenia światła jest sprawny i odkręcony maksymalnie. Sprawdziłem bezpieczniki w puszkach pod tylnym siedzeniem i są w porządku. Pozostałe podświetlenie przycisków i wyświetlaczy w panelu centralnym (radio, klimatyzacja) funkcjonują poprawnie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Ps. Specjalista, który naprawił mi panel działa pod firmą Elektro-panel ul. Żółkiewskiego 5, Marki 05-270, tel. 502876457. Cena za wymianę wyświetlacza bez części to 170 zł z przesyłką. Dobry fachowiec, polecam.