Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Naprawa zegarka w x300

<< < (6/26) > >>

katar83:
Tasme mozna nowa kupic i wymienic np z USA. Ewentualnie jak sam nie masz odpowiedniej lutownicy z T koncowka to  mozna wziac tasme i pcb i zaniesc gdzies do naprawy komputerow czy laptopow i zrobia na miejscu i tanio.

mario-mariano:
mam ten sam problem....cyfry zanikają i zegar nie podswietla sie w momencie zapalenia swiateł, a zapala się jak gaszę je...dziwne ale tak jest.....czy jest ktos na tym wątku z mazowsza, bo nie ukrywam ze to troche denerwujące i z checia bym to naprawił przy pomocy kogos kumatego....pozdrawiam

NorbertN:
Probowalem naprawic swoj zegarek i jak dociskam tasma to nic to nie daje. Pomaga przytrzymanie palcem... Nie wiem jak to naprawic zeby dociskalo dobrze... Do tego przestalo dzialac mi podswietlanie calego panelu zegarka. Co zrobilem nie tak? Moze popalily sie zarowki chociaz dziwne ze nagle spalily sie wszystkie te niebieskie. Swieci tylko ta od awaryjnych swiatel.

Jak nazywaja sie te zaroweczki z niebieska nakladka?

tomek1212:
Tak kombinujecie wszyscy z tym zegarkiem, a bardzo prosty patent który ja zastosowałem i opisałem pare postów wyżej działa bez zarzutów już ponad rok, a sama naprawa trwała może 10minut.

Stare żarówki lubią się "popalić" na skutek gwałtownych ruchów, np przy demontażu panelu, dlatego zawsze warto wymienić wszystkie gdy dany element mamy już wyjęty. 

NorbertN:
wymienilem na ledy. owinąłem leda czarna tasma izolacyjna a na góre zastosowalem "filtr" - zielona + "morska" tasma - uzysklaem kolor zblizony do oryginalu :) - sprobuje jeszcze Twoja metodę z nakłuwaniem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej