Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
Naprawa zegarka w x300
katar83:
Dostalem jakis czas temu kilka takich zegarkow i dwa panele do klimatyzacji. Wszystkie oczywiscie uszkodzone. Jeden z zegarkow mial przyciski podgrzewania siedzen i jeden panel klimatyzacji mial przycisk podgrzewania przedniej szyby wiec pomyslalem, ze fajnie byloby miec oba w jaguarze na przyszlosc, nawet jesli teraz nie mam jeszcze takiej szyby :)
Zegarek byl generalnie zmasakrowany z uszkodzona tasma a panel klimy mial zbity ekran. Ekran w panelu klimy jest na sondach, nie tasmie, dlatego generalnie sie nie psuje tak jak zegarki z 'papierowa' tasma. Ekran wymienilem, a ze starego postanowilem uratowac wlasnie sondy i uzyc ich podobnie jak Mariusz.524827 w swojej naprawie zegarka.
Musze powiedziec ze byla to masakryczna robota i generalnie nie polecam :) Jakkolwiek zegarek oczywiscie dziala i w praktyce nigdy nie powinien wiecej zgubic cyferek tak ten sposob naprawy jest raczej bardzo trudny i zajmuje kupe czasu. Wszystko zajelo mi 3 godziny z hakiem.
Te sondy z panelu klimy to takie bardziej szczypczyki trzymajace ekran w odpowiednim miejscu, idealnie sie nadaja do zegarka.
Plusem dzisiejszego dnia jest to, ze mam teraz panel klimatyzacji i zegarek z opcji daimlerowskiej ze wszystkimi bajerami :)
Donkihot:
Gratuluję i zazdroszczę, ja nie mam aż tak dużych wymagań, ale żeby mi zegarek działał to byłby sukces. Niestety w moim przypadku nie chodzi o "zgubione" cyferki (bo jak jest zupełnie ciemnoto coś widać) tylko cały wyświetlacz jest czarny jakby rozlany. Raz nawet było całkiem dobrze jak samochód stał w pełnym słońcu przez kilka godzin, wtedy wyświetlacz zrobił się jasny. Ale jak ostygł to znowu ściemniał.
katar83:
Taki ciemny ekran to tez wina zepsutej tasmy. Brak pewnie jakiegos glownego napiecia, u mnie byl ten sam problem czasem ze stara tasma, wystarczylo ja poruszac i zegarek dzialal ok. W ogole firma SACER - producent tejze tasmy otworzyla sklep internetowy i mozna teraz kupic i zamowic z Niemiec ta wlasnie tasme do Jaguar x300. Model tasmy to SA9026 i kosztuje okolo 60PLN z Niemiec. Montaz jest banalnie prosty, lutownica z T koncowka, pewnie mozna dostac za grosze na allegro. Od biedy nawet zelazko by dalo pewnie rade.
Ja dzis spedzilem kolejna godzine z moim zegarkiem naprawiajac pady pod jedna zarowka, przy okazji przekladania go do nowego Jaga, w nowym zegarek oczywiscie nie dzialal. Uszkodzone pady to kolejna czesta usterka, za duzy prad na sciezki i sie latwo uszkadzaja/wypalaja. Sam zegarek dziala idealnie.
Zapek:
--- Cytat: katar83 w Styczeń 09, 2016, 18:16:07 pm ---Taki ciemny ekran to tez wina zepsutej tasmy. Brak pewnie jakiegos glownego napiecia, u mnie byl ten sam problem czasem ze stara tasma, wystarczylo ja poruszac i zegarek dzialal ok. W ogole firma SACER - producent tejze tasmy otworzyla sklep internetowy i mozna teraz kupic i zamowic z Niemiec ta wlasnie tasme do Jaguar x300. Model tasmy to SA9026 i kosztuje okolo 60PLN z Niemiec. Montaz jest banalnie prosty, lutownica z T koncowka, pewnie mozna dostac za grosze na allegro. Od biedy nawet zelazko by dalo pewnie rade.
Ja dzis spedzilem kolejna godzine z moim zegarkiem naprawiajac pady pod jedna zarowka, przy okazji przekladania go do nowego Jaga, w nowym zegarek oczywiscie nie dzialal. Uszkodzone pady to kolejna czesta usterka, za duzy prad na sciezki i sie latwo uszkadzaja/wypalaja. Sam zegarek dziala idealnie.
--- Koniec cytatu ---
Możesz podlinkować ten sklep z tymi taśmami
katar83:
http://www.sacer-shop.com
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej