Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
sprzęgło w X-type
Innowierca:
ups. Jak możecie to poprawcie posta powyżej. Cytatem miały być tylko słowa Godana :-wstyd
artleks:
:-super
Godan:
No, sprawa się rozwija. Komplet sprzęgła z numeru nadwozia zamówiony i odpowiedni dla napędu 4x4 . Koszt całego kompletu- myślę , że rozsądny bo 900 zł do tego dojdą koszty wymiany (pewnie drugie tyle). W jednym z warsztatów oferowano mi samą tarczę za 700 zł.
piotr170169:
Wiesz, tak sobie pomyślałem, że może kupiłeś swojego Kociaka strasznie wyeksploatowanego. Skoro tyle żeczy wymieniłeś.
Godan:
Wiesz na początku wymieniałem to co mogli zakwestionować przy badaniach technicznych. Za wyjątkiem sprzęgła to same pierdoły. Przykład końcówki drążków,czyszczenie przepustnicy, akumulator czy alternator który ruszałem nie wiedząc w ogóle co się dzieje i co może wpływać na panel sterowania jak nie działał na dotyk. Kluczyk po którym było widać te 8 lat...Jak już coś sprawdzałem to wymieniałem na nowe. Teraz WIEM CO MAM - jeżeli znów zdarzy się coś w stylu sprzęgła podziękuję naszej wspaniałej firmie, ale myślę że będzie OK
Takie sprawy dalsze jak klocki czy tarcze to rutyna ,ale jeżeli padnie sprzęgło 3 raz to pójdę po siekierę. Jest i dobra strona - dzięki temu podciągnąłem się z wiedzy pod tytułem : sprzęgło wiskotyczne. Dopiero teraz widzę jaka jest różnica między wiskotycznym a ciernym. Przez cały czas podczas eksploatacji będę czujnie wąchać czy nie dolatuje ten specyficzny smrodek.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej