Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
sprzęgło w X-type
Innowierca:
Chyba to drugie. Dla ogromnej liczby ludzi Audi to w tej chwili naj naj najlepsza marka we Wszechświecie, VW to najbardziej prestiżowy wóz dla rolnika, a Skoda jest ulubionym autem Polaka ze względu właśnie na prostotę, dostępność części i mechaniorów, no i cenę. Jaguar dla mnie też był dość egzotyczną marką jeszcze 10 lat temu. Wtedy byłem zafascynowany Mercedesami i zawsze powtarzałem, że przy tej marce zostanę do końca. Fakt faktem, mając wcześniej dwa Mercedesy złego słowa nie mogę o nich powiedzieć. Może tylko ilość podobnych aut mijanych na drodze mnie wkurzała i rodzaj posiadaczy (dziadki w kapeluszach). Teraz Jaguar to dla mnie najfajniejsze auto jakie miałem. I pewnie przez jakiś czas będę się z niego cieszyć aż przyjdzie moment, gdy będzie mnie stać na Bentley'a Arnage albo jakieś fajne Maserati :-W
robertth:
Myslę Godan, że sprawa tarczy z Mondeo nie tylko opiera się o napęd 4x4, ale również moc silnika, w Jagu jest o 30KM wyższa.
Więc nic dziwnego, że 4x4 + większa moc sprzyja zniszczeniu tarczy do Forda.
Zresztą podobny temat jest ze skrzynią automatyczną :-\
Moim zdaniem Jaguar buduje samochody prestiżowe, ładne, nietypowe, wyjątkowe, itp., ale co do awaryjności to niestety nie jest w czołówce.
Po prostu Jaga nie kupuje się dla oszczędności i bezawaryjności...
Życzę cierpliwości Godan :-super
pah:
Godan, a sprawdzałeś w Intercarsie?
Mogą dużo ściągnąć jeśli nie mają, mam tam paru znajomych i mogę zapytać w poniedziałek czy jest to wogóle dostępne u nich. W sklepie internetowym jest taka pozycja, ale ich sklep w necie jest raczej słaby.
http://sklep.intercars.com.pl/
pah:
dla Mondeo III 2,5 i Jaga X 2,5 jest podany ten sam model sprzęgła kpl. - 1800 pln Luk, chociaż dla Mondeo podany jest jeszcze Valeo za 1000pln. Wniosek że to raczej to samo.
Dla silnika 3.0 w obu autach podają to samo sprzęgło.
Innowierca:
A może rok temu zrobili Cię w balona i wymienili np tylko docisk, a tarcza już wtedy była przyjarana. Skoro to jest to samo co w Mondeo to nie rozumiem czemu miałoby mieć tak niską żywotność. Oczywiście nie biorę pod uwagę jakiś jazd na półsprzęgle lub też trzymania nogi na sprzęgle wtrakcie jazdy... ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej