Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
sprzęgło w X-type
Innowierca:
Ale od klimy jest inny smród. Taki jakby zgniły, może stęchły. W każdym bądź razie duszący. A zapach sprzęgła jest kłujący, dość intensywny i chyba podobny do palonej siarki.
Godan nie poddawaj się z Kotem, musiałeś mieć niesamowitego pecha że akurat taki egzemplarz Ci się trafił. Ja przy swoim jedyne co wymieniałem to lampę i dokupiłem osłonę pod silnik (czyli takie rzeczy powiedzmy niezwiązane z awaryjnością).
Whisnia:
Ale czy "pasujące od Mondeo" to to samo dedykowane, tudzież oryginalne od Jaga 4x4 ?
Koła trzynastocalowe też pewnie by pasowały... ale czy się sprawdzą...
Godan:
No to chłopaki widzę, że wam nieźle namieszałem.Widzę też jak niecierpliwie teraz obwąchujecie swoje Jagi... Jeżeli czujecie spaleniznę podobną do palonej siary, azbestu itp to znaczy że 4x4 wykończyło tę tarczę od Mondeo. W cholerę - żebym się mylił, przecież wam źle nie życzę. Zima pokazała tę słabość- zaspy , podjazdy pod zaśnieżone krawężniki ........
Cały czas od początku waliło spalenizną przy ostrzejszych przygazowaniach latem. To było to.
pah:
spaliłem parę sprzęgieł, raz aż dym poszedł do kabiny, ale co auto to obyczaj.... w Jagu jeszcze nie. Spalenizna jak spalone drewno, ognisko, ale już takie trochę wygaszone, nie czuć oczywiście ognia, jak mieliście w ręku kawał spalonego drewna dzie wcześniej... ale w aucie nie zdaża się to cały czas, czuje to co kilka - kilkanaście dni.
Godan:
Gdy zrobię to sprzęgło zaliczę jedną , dwie wyprawy , będę jeździć w koło swojego pikutkowa nie dalej , nie bliżej - po zakupy bo wyczerpałem zaufanie do firmy której samochody o tak dumnej nazwie i napędzie na 4 koła nadają się do wożenia kwiatków, a mechanicy którzy powinni je naprawiać dorabiają do chleba w kraju ich producenta. W Polsce można jeździć szambowozami o nazwie opel volkswagen, karawanami firmy BMW. Upajać się wystrojem swojego Audi o przebiegu 300 tys km. Jeżeli masz Jaguara to albo patrzą na ciebie w warsztacie samochodowym jak na człowieka z Marsa albo szukasz zas...ej tarczy sprzęgła aż w Niemczech. Samochód z technologią początków 21 wieku jest wielką warsztatowo - częściową enigmą. Czy Polska jest tak w tyle, czy to wszystko zalał niemiecki prosty beton?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej