Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

sprzęgło w X-type

<< < (4/13) > >>

Godan:
No tak... ale wiesz u mnie to chyba tylko pozorny spokój...Okazało się jak widzisz , że ta ,,woda w paliwie i spadek osiągów,, to było sprzęgło. Rok temu je ponoć ,,zrobili,, stąd moje pytania o wodę w paliwie - bo nigdy nie pomyślałbym że sprzęgło walnie po roku. Od początku leciał smrodek ale myślałem że ten typ tak ma ,a tu widzisz szlag trafił SPRZĘGŁO, bo napęd wyłączyło :-thumpdown stanąłem jak d..a i holowanko do mechanika. Całe szczęście że to nie było w trasie. Jeżeli chodzi o zepchnięcie go do Wisły to musimy uważać żeby jeszcze się przed tą akcją dodatkowo ze sobą nie zderzyć ;D ;D ;D gdy spotkamy się przy nabrzeżu.
Wyszło na to że w Polsce to można jeździć Oplem , Volkswagenem lub Audi - bo dobrzy mechanicy wyjechali nomen omen do...Anglii. Ci co pozostali to znają tylko wymienione marki i bujaj się Polaku taką samą nudną bryką jak mają inni. Kupując ten samochód miałem na myśli luksus, owszem prestiż również , ale również myślałem :,,dobra firma ,dobre podzespoły długo pojeżdżę bezawaryjnie.... :-wstyd,, Kogo spotkam temu odradzę. Pomęczę się w nim jeszcze trochę :-thumpdown ale nić sympatii do tej ,,firmy,, już pękła. Pewnie z czasem wrócę do BMW. Pozdrawiam.

Whisnia:
Trochę wschodnioazjatyckiego spokoju i wyciszenia i znajdziesz równowage między Tobą i kotem  ;)

pah:
Godan, napisałeś smrodek. Jaki? Też czasem czuję lekką spaleniznę i dotą wydawało mi się zę t z klimy nie wietrzonej zbyt długo...

Godan:
MUSZĘ ZMARTWIĆ WSZYSTKICH POSIADACZY  (chyba zmartwić) JAGUARÓW Z NAPĘDEM NA 4 koła. Piszę ,,chyba,, bo nie jestem mechanikiem, ale to co powiedzieli mi w warsztacie ,,trzyma się kupy,,. Otóż jak wiecie w zeszłym roku zmieniałem sprzęgło na nowe  :-zly -  wczoraj spaliło się po roku używalności :-thumpdown. Mechanicy wiedzą ,że pasuje od Forda Mondeo ..........jest tylko jedno ALE nie ma Fordów Mondeo z napędem na 4 koła ( tak mi powiedzieli a ja nie sprawdzam bo im wierzę  ??????Stąd ich wniosek:
TARCZA SPRZĘGŁA DO JAGUARA Z NAPĘDEM NA 4 KOŁA PRAWDOPODOBNIE MUSI BYĆ SILNIEJSZA OD TEJ CO PASUJE DO MONDEO. I kurcze stąd ten smród  :-crypali sie od samego początku. Dacie Jagowi z napędem na 4 koła w rurę i poczujecie SMRÓD :-K ZGADZA SIĘ ???!!! Kto tak ma , niech się wpisuje ;D hehehe i czeka na egzekucję - czytaj na lawetę gdzieś w trasie. Teraz daję szansę wypowiedzenia się wszystkim którzy mają napęd Jaguara 4x4 opanowany w jednym paluszku. Do nich kieruję swoją prośbę: POWIEDZCIE ,ŻE MOI MECHANICY SIĘ MYLĄ - a mi ulży ??????. Wszyscy którzy mają takie Jaguary czyli :  2,5 benzyna , manual z napędem na 4 koła będą mogli wtedy spać spokojnie.
Wiele się nauczyłem dzięki Wam. Teraz chciałbym się mylić w sprawie tej cholernej tarczy. Pozdrawiam.

pah:
będę sprawdzał czy po ostrym kopie śmierdzi, ale wydaje mi się że czasem śmierdzi gdy stoję i włączy mi się Ac Auto - przed jazdą. ale będę pilnował i napiszę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej