Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena

All new XJ - premiera 09.07.09

<< < (33/67) > >>

pablo:
ło boże...jak mawiala moja babka heh , z pol godziny to wszystko czytalem , no niezle ....:) a teraz moje skromne zdanie... nie podoba mi sie bardzo stylistyka nowych jaguarow  xf i xj ... brak jakiegokolwiek zwiazku wizualnego z klasyczna sylwetka, przeciez xj bylby piekny gdyby mial te swoje charakterystyczne lampy i lekko opadajacy tyl bagaznika przeciez tak wyruzniajacy to auto ... lampy z tylu - masakra ... ladne wybajerowane ale nie do kota !! ford, bmw owszem ale do jasnej cholery nie jaguar !!!!!!!!!!
jak juz mialbym wybierac miedzy tymi dwoma czyli xf i xj wybral bym xj ... ale chyba zaraz po zakupie przerobilbym gril ... kto wpadl napomysl by wewalic tam te siadki ??? czy to wiejski tuning z tvn turbo czy wspolprojektantem byl jakis ogrodnik ??
reasumujac ,w srodku bomba , rewelacja ... zewnatrz - sylwetka ok... lampy z przodu hmmm dziwne .... maska , brak charakterystycznego przetloczenia dla jaguara, z tylu ..... tylna klapa powinna lekko opadac... no i te lampy .... juz jak by byly takie jak w s type to juz by bylo lepiej , to wyglada jak lancia , kia, bmw , ford - i cala reszta aut pseudo tunigowanych fabrycznie na ponadczasowe bolidy
to tyle ode mnie ;)

MATriX335:
Moim zdaniem nowy XJ ma wiele wspólnego ze starymi. Boczki drzwi przypominają te z III serii lub z XJ40 Daimler, radio kształtem nawiązuje do tych z XJ40-X308, atrapa chłodnicy kształtem przypomina mi serię I-III, przetłoczenia na masce nie wiem jak w innych bo nie widzę ich na co dzień ale w XJ40 są podobne, a tył przypomina mi Daimlera 420 Limousine, teraz tylko mam nadzieję że wypuszczą pod logiem Daimlera wersje przedłużoną  7 osobową.

kogutki:
matrix, zgadzam sie z toba. a jak patrzysz na reflektory, to widac ich dwoch, mniejszy i wiekszy jak kiedys, tylko
ze teraz za szklo maskujacy, tribut do aerodynamiki. samochod ma wiele elementy klasycznych a prezentuje sie
w calosci nowoczesny, nie sprzedaja sie nowe modeli ktory wygladaja jak stary autko prosto z fabryki.

x300 jak dla mnie byl pieknym modelem, jednak styl retro byl kompromisem. x351 jest bezkompromisowy a to
mi sie osobiscie podoba. gwaltowny zmiany w design samochodu zawsze powoduja kontrowersje, jednak za
rok albo dwa ten model przykona nas wszystkich, tego jestem pewien.

optre:
Mnie już przekonał. Xj40 też byl krytykowany za prostokątne lampy, kanciasty krztałt itd. ale był na tamte czasy bardzo nowoczesny. Teraz jest klasykiem i tajk samo będzie z new xj.  :-za

MATriX335:

--- Cytat: optre w Lipiec 11, 2009, 18:12:41 pm ---Mnie już przekonał. Xj40 też byl krytykowany za prostokątne lampy, kanciasty krztałt itd. ale był na tamte czasy bardzo nowoczesny. Teraz jest klasykiem i tajk samo będzie z new xj.  :-za

--- Koniec cytatu ---
Tylko jak my to zrobimy żeby nowy XJ jak go będziemy kupować był w naszym roczniku ??????

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej