Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena
All new XJ - premiera 09.07.09
qbaty:
Buddy, nie obraź się, ale nie wiem ile musiałbym wyjarać, żeby one były bardzo podobne.
Idąc tą drogą, możemy powiedzieć, że wszystkie samochody są takie same - w końcu mają 4 koła, drzwi przednie, tylne... Można wymieniać w nieskończoność. Żadna rewolucja nie nastąpiła, bo nie może nastąpić - tak jak napisałem, dużo więcej nie da się już wymyślić w tej materii. Ale nie idźmy tą drogą (jak już kiedyś powiedział pewien klasyk ;) ).
To, że nie ma okrągłych świateł... No cóż, też jest mi przykro. Ale to nie znaczy, że okrągłe to są jedyne słuszne.
A te 30cm - oj, to jest ogromna różnica. Zauważ, że jak wychodzi nowa generacja jakiegokolwiek samochodu to chwalą się, że samochód urósł o 3-5 cm i dzięki temu ilość miejsca i komfort podróżowania są nieporównywalnie większe. A tu mówimy o "marnych" 30cm... :-gwizd
Buddy_Love:
Wystarczy spojrzeć na bryłe samochodu by od razu zaobserwować orgomne podobieństwa nie mówiąc już o światłach przednich.
I jedynie ten znaczek Jaguara na tylnej klapie robi wrażenie.
A co do 30 cm, to dla postronnego obserwatora z ulicy wychwycenie 30 cm różnicy wymaga mega sokolego oka.
Ktoś tu pisze, że to samochód dla młodych Yuppie`ch. Ja jestem młodym 30-letnim Yuppim i nie wybrałbym nowego XJ bo nie wyróżniłbym się nim z tłum moich kolegów, też japiszonów , jezdzacych nowymi Mondeo...
KRISS:
Kto od kogo zerżnął?
Chłopaki którzy machnęli takie bryki jak db7,db7 vantage, vanquish, db9, vantage itp zerżnęli od panów z Forda, czy może jednak na odwrót?
Bo to jakaś paranoja zaczyna się robić.
Samochód jest rozmiarów Flying Spura - nie odróżnisz go od Mondeo?
qbaty:
--- Cytat: Buddy_Love w Lipiec 10, 2009, 13:33:49 pm ---Wystarczy spojrzeć na bryłe samochodu by od razu zaobserwować orgomne podobieństwa nie mówiąc już o światłach przednich.
--- Koniec cytatu ---
Stary, naprawdę musisz mi dać namiary na swojego dealera ;D
No dobra, żarty na bok. Całe szczęście nikt nas nie zmusza do zakupu tego samochodu. Całe szczęście mamy swoje klasyki z okrągłymi światłami (no, większość z nas :-gwizd, sorry Walec, sorry Matrix :-gwizd). Całe szczęście Jaguar raczy nas takimi niespodziankami, bo mamy o czym dyskutować i spierać się. No i przy okazji może dowiemy się, jakie magiczne specyfiki sprawiają, że Buddiemu All New XJ zlewa się z Mondeo MkIV :-haha
:-V
Feler:
Jest fajny, wnętrze powala, wielu moich znajomych, którzy na co dzień nie mają do czynienia z Jagami (przeciętni użytkownicy VW, Audi itp...), zachwyca się nim i co rusz dostaję od nich linki, zdjęcia itp nowego XJta, ale... trochę mi smutno. Nie zobaczę już tej charakterystycznej linii klasycznego XJta, to co go wyróżniało, i to na co byłem wręcz "uczulony" - rozpoznawałem ten kształt nawet gdy gdzieś mi mignął, prując 200km/h w przeciwnym kierunku na autostradzie, ehh - szkoda :( Ale takie są czasy - zmieniają się i nie nam jest dane o tym decydować - skończyła się pewna epoka: pożegnaliśmy "króla popu" M.J., czas pożegnać klasycznego XJta - "Umarł król - niech żyje król!"
Do zobaczenia na trasie :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej