Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena

All new XJ - premiera 09.07.09

<< < (26/67) > >>

kyrios_paulus:
Nie byłbym taki pewien.

Ford Mondeo IV generacji.

--- Cytuj ---Długość   4778-4830 mm
--- Koniec cytatu ---

All New XJ

--- Cytuj ---Całkowita długość (mm) 5,122 lub 5,247 w wersji przedłużonej

--- Koniec cytatu ---

4.8m, a 5.1? Trzydzieści centymetrów różnicy w długości.
Poza tym,

vs

Co my tu porównujemy...?

Jeżeli X Type (sorry Oski  :-wstyd ) może być uznawany za podobnego do Mondeo, to gdzie nowy XJ? No ja Cię proszę...

N0Ania:
Muszę przyznać, że większe wrażenie wywarł na mnie nie tyle nowy XJ, co dość ciekawa analiza Barbiego. Mnie również wydaje się, że Jaguar dogonił wreszcie "zaprzęg komercji"  i wskoczył do niego niemal w biegu. Samochód jest ładny ale czy "ładny" to odpowiedni przymiotnik dla Jaguara. Dla mnie Jaguar ma być  niezwykły, nietuzinkowy, majestatyczny, pełen powagi czy nawet egzaltacji.  Niestety żadne z tych epitetów nie pasuje do nowego modelu. Być może rzeczywiście to nowa linia, która za parę lat stanie bardzo charakterystyczna dla nowej strategii Jaguara. Ale na ostateczną opinię muszę jeszcze zaczekać.

Buddy_Love:
Kyrios

Ale przecież bryła samochodu jest dokładnie taka sama. Długość i kształt bardzo podobny (czy 30 cm robi jakąś różnice???...), niestety nawet nie ma tak charakterystycznych Jagowych świateł...

Już sama świadomość, że można nowego XJ  porównać do Mondeo jest policzkiem dla Jaguara.

kyrios_paulus:
Wiesz, każdy samochód, tak Smarta, jak i Rolls Royce'a Phantoma można porównać do Mondeo - ale co z tego?

Jeżeli bryła jest tak sama... Sorry... Ja tego nie widzę.

30 cm? Że niby bez różnicy? Jak dla mnie spora różnica. Ale cóż. Nie chcę wdawać się w dyskusję, jak powszechnie wiadomo próba przekonania kogoś do swojego gustu musi skończyć się klapą.

Buddy_Love:
Kyrios

Gdy patrze na zdjęcia podane przez Ciebie to aż się dziwie jak wiele te samochody mają wspólnego. A 30 cm.... to długość męskiej stopy lub czegoś innego....  jako miara długości stopa już dawno odeszła do lamusa....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej