Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Ciśnienie oleju

<< < (5/6) > >>

MATriX335:
Ciśnienie takie jest tylko na postoju. Podczas jazdy jest max lub prawie max. A temperatura tylko raz w bardzo upalny dzień na postoju z włączoną klimą podeszła mi na 3 kreski powyżej 90.

peres20:
Wiatm szanowne grono :-V. u mnie cały czas cisnieie jest na max. nawet na wolnych obrotach , ale u mnie to czujnik nawalił raczej musze skorzystac z podpowiedzi Rodzia ;D. Przemyc , przedmuchac i przemyc i przedmuchac , moze sie go uratuje. Powiem tak duza role odgrywa własnie olej kidys znajomy wlał do BMW 5 TDS 2,5 orlen platinum bo był u niego na firmie przedstawiciel i bardzo go zachwalał, to sie skusił na pudełko połsysteczycznego tegoz to oleju i co sie okazało .... po około 6tys km zapaliło mu sie cisnienie oleju :-hehe. odrazu wyj.... to gówno z silnika i cały czas jezdzi na GM 10w40 i jest gitara. takze przyczyn moze byc mnostwo.
pozdrawiam!! :-R

jannaf:
MATriX335 radzę się nic nie przejmować. Ciśnienie masz absolutnie w normie, temperatura obstawiam,że też jest OK.Jeżeli nie masz żadnych innych objawów usterki układu chłodzenia czy też silnika, to sie nie martw tylko hulaj autem.

walec:

--- Cytat: jannaf w Lipiec 20, 2009, 21:29:00 pm ---MATriX335 radzę się nic nie przejmować. Ciśnienie masz absolutnie w normie, temperatura obstawiam,że też jest OK.Jeżeli nie masz żadnych innych objawów usterki układu chłodzenia czy też silnika, to sie nie martw tylko hulaj autem.

--- Koniec cytatu ---

tylko jak sie przyzwyczai do jazdy z zepsutym czujnikiem (bo na niego stawiam - mialem to samo) to moze pozniej nie zauwazyc jak faktycznie bedzie sie cos dzialo z cisnieniem a wtedy koszta moga byc duuuuuuuuzo wyzsze

peres20:
mowie do hulaj do tej wymiany oleju i wlej cos pozadnego a nie przereklamowanego do silnika , cisnienie masz dobre , tak mysle . co do panewek jakby były wybite to jeszcze ewentualnie mozna wlac gestszy olej powinno przytrzymac sisnienie, na jakis czas, ale nie przejmuj sie tym cisnieniem jak mowisz ze podczas jazdy mam max to chlopie tylko hulac. Co do temperatury to tez zalezy jaki jest termostat tzn jakich wartosci bo moze byc i tak ze był wymieniany i jest obecnie o wiekszej temperaturze otwarcia :-V. pozdrawiam :-R :-tylko

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej