Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Ciśnienie oleju
MATriX335:
Jakie powinno być ciśnienie oleju na wolnych obrotach i przy jakich obrotach powinno być już na max?
optre:
Z tego co widziałem to u Ciebie chyba jest ok, nie powinno zapalać się na czerwono, jak masz więkrze obroty to niepowinno być problemu z osiąganiem max.
Ale na wolnych jak jest max to chyba tez jest ok, sprawdź najpierw poziom oleju.
MATriX335:
Poziom oleju jest OK dzisiaj sprawdzałem. A z ciśnieniem to wczoraj jak od ciebie wracałem to trochę się popaprało, bo jak stałem gdzieś na światłach to było w połowie lub jedną kreskę mniej, a podczas jazdy jedna lub dwie kreski brakowały, jeżeli poniżej 1700-2000 obrotów. Dopiero powyżej mniej więcej tych wartości ciśnienie było na max. Na zimnym silniku nawet na wolnych obrotach ciśnienie jest na max.
macho:
Nie chcę cię straszyć ale chyba coś jest nie tak. Zarówno w poprzednim jak i w obecnym Jagu, który mam zaszczyt posiadać, wskazówka pozostaje nieruchoma niezależnie od obrotów :-gwizd
qbaty:
A olej kiedy zmieniałeś ? Jak kupiłem moją III serię to wskaźnik ledwo się podnosił (szczególnie właśnie na ciepłym silniku), a według dokumentacji powyżej 3 tyś obr powinien "stać" przynajmniej pionowo. Problem zniknął po wymianie oleju (ja akurat użyłem mineralny Shell Helix Super High Mileage 15W/50).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej