Autor Wątek: X351 z USA bez kluczyków  (Przeczytany 327 razy)

Offline Plotek

• Aspirant
  • Kocham to forum
X351 z USA bez kluczyków
« dnia: Marzec 10, 2026, 12:52:07 pm »
Czołem, Panowie jest taka sytuacja -  Płynie sobie do mnie x351 z 2016 roku. Tanio kupiony na licytacji, bez kluczyka. Czy idzie ogarnąć temat jlr ssd by dograć nowy kluczyk czy trzeba szukać magika? :)

Offline Optre

• Aspirant
  • Kocham to forum
Odp: X351 z USA bez kluczyków
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 17, 2026, 23:39:54 pm »
Z sdd sprawa jet prosta. Na allegro kup kluczyk z usa chyba sa inne niż na europe ale nie jestem pewien.
Xj x351 5.0l 2010r
Xj40 4.0l 1991r
Xj40 4.0l 1992r RHD

Offline Osfald

• Forumowicz
  • *
  • Kocham to forum
Odp: X351 z USA bez kluczyków
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 18, 2026, 00:22:34 am »
Jeśli to polift to SDD ma już ograniczone możliwości. Wiem bo korzystam z SDD od pana chińczyka i nie ze wszystkim potrafi się już skomunikować. Przedliftowe nie mają tego problemu.
W polifcie sprawdza się także interface Autel. Generalnie dodanie/usunięcie klucza jest prostą rutyną w tych programach. Ważne jak jest skonfigurowany soft w samochodzie. Dla przykładu mam odpalony język polski i konfigurację EU, a co za tym idzie przestał mi się komunikować z amerykańskimi czujnikami TPMS w kołach, natomiast te europejskie na 433MHz czyta bez problemu... Być może podobnie jest z kluczami?

PS
Uruchomił ktoś z Was ten uniwersalny pilot do bramy zabudowany w lusterku? Tu także jest problem z częstotliwością i moich pilotów nauczyć się nie chce...