Autor Wątek: Wymiana amorów na nowe Bilstein. Ktoś wymieniał i podzieli się wrażeniem?  (Przeczytany 28 razy)

Offline Jagandme

• Starszy Forumowicz
  • **
  • Kocham to forum
Zastanawiam się nad wymianą amorów na nowe - na początek przód. Aktualne są w miarę ok, szczelne miechy, ale coś mi się wydaje że z czasem stały się zbyt miękkie. Czy jest ktoś kto wymieniał na oryginały i podzieli się odczuciami z jazdy? Przy okazji może macie jakieś opcje kupienia ich taniej (USA, UK)?

Online wojtek

• Starszy Forumowicz
  • **
Ja wymieniłem na nowe Bilsteiny. Mam wersję XJR więc kupiłem wersję sport z CVC (trochę mniejsza objętość miecha; sprawdzałem numery na stronie Bielsteina). Wrażenia? Pierwsze fatalne, bo koszt 14.300zł. Wymieniłem sam. No i po przetrawieniu kosztów drugie wrażenie to... zachwyt :). Ten samochód z oryginalnym, nowym w pełni sprawnym zawieszeniem (mam tez wszystkie nowe elementy zawiechy) jest fanstastyczny! Nie cofnąłbym tej decyzji. Jeździ mega przyjemnie. Zrobiłem w tym roku m.in Kraje Bałtyckie i jeśli mam jechać w trasę, to wybieram ten właśnie samochód, a Range Rover Sport zostaje pod domem :). Jednym słowem - polecam. Największa zaleta x350 to właśnie komfort płynący z pneumatyki. O chińskich zamiennikach różnie piszą Ci, co je zamontowali (dużo negatywnych, ale i pozytywne), a przejście na sprężyny to całkowita zmiana charakteru auta.
Po długich poszukiwaniach najtaniej było na www.autoczescionline24.pl ale jak jest teraz to nie wiem :)
2016 XF 3.0 SC (by?)
2008 XF 4.2 N/A (by?)
2004 XJR 4.2 SC
2010 XK 5.0 N/A
2016 RANGE ROVER SPORT SDV6