Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Jaki silnik wybrać? Jaguar xf
Yoohas:
Nie będzie wielkiej różnicy. Jeśli 12-14 litrów dla Ciebie jest OK bierz 5.0 Supercharged.
Upewnij się tylko, czy ma już poprawiony rozrząd albo zrobioną jego wymianę.
Silnik wspaniały. Wrażenia z przyspieszeń przyjemne. W codziennej jeździe w ramach przepisów zmieścisz się w 12-13 litrach.
Czester Bednarz:
Zależy od skrzyni, 8 biegowe palą mniej. Ja mam właśnie ten 340 KM i spalanie od 8 do 12 przy czym jak jeżdże po mieście to nie kręce go pod czerwone żeby za 100 m hamować. Napędu na 4 koła jak ktoś nie mieszka w górach moim zdaniem nie ma sensu brać.
5.0 V8 da się ponoć przy stałym tempie zejść ponoć do 10 litrów
AJ126 i AJ133 miały problem z plastikowymi rurkami od cieczy i trzeba sprawdzać czy było to już robione. Na YT i innych forach pełno info o tym
Gacekkkk555:
Czyli jakie realne spalanie w 3.0 340 km? Przy normalnej jeździe (nie jak emeryt) 10-12 l?
marek230482:
Jak to nie ma być auto na co dzień z dużymi przebiegami a liczą się osiągi to szedłbym definitywnie w SV8. Budżet jest rozsądny nawet na najmocniejsze wersje. A co Ci za różnica czy spali Ci 2l więcej?
Bez sensu zadawalać się półśrodkami :D V6 340KM brałbym pod uwagę tylko w dwóch przypadkach - dużo jazdy i/lub rocznik powyżej 2016 (ale tu budżet za mały).
bananix:
Zrobiłem 3.0SC ponad 50k km. Średnie spalanie a tego okresu to 12l.
Gdybym dzisiaj kupował używanego XF, to tak jak przedmówcy 5.0SC, 5.0 wolnossące albo 3.0SC.
To jak auto brzmi, jaką ma reakcje na gaz to jest coś niepowtarzalnego. Do tej pory mam sentyment.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej