Autor Wątek: Pneumatyka  (Przeczytany 3403 razy)

Offline Halunnn

• Starszy Forumowicz
  • **
Odp: Pneumatyka
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 14, 2025, 09:57:57 am »
Wymiana kompresora jak na razie załatwiła sprawę auto wstało ale widzę że nie równo. Jak się zabrać do tego żeby teraz to jakoś wypoziomować. No i po mierze wysokości i poczekam do jutra zobaczę czy coś nie opadło i czy trzyma szczelnie.

Offline PeterX

• Forumowicz Executive
  • X358L/4.2/2008
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 15, 2025, 12:08:39 pm »
Kalibracja pod SDD.

Offline Halunnn

• Starszy Forumowicz
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 15, 2025, 21:19:58 pm »
A więc tył się podnosi przód nie. I po dwóch nocach i tył opadł. Mam tego SDD dzisiaj odpalałem ale to jakaś magia nie wiem jak tam nawet błędy czytać ? trochę innymi programami się bawiłem i prostymi. Jest jakaś instrukcja jak tego używać bo jakieś filmy znalazłem w necie ale nic pomocnego

Offline Prezeslaw

• Forumowicz
  • *
  • X350 SV8
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 15, 2025, 22:53:06 pm »
Mam SDD od pół roku i sporo potrafię nim zrobić, ale niby prostego czytania błędów również nie ogarniam. Prędzej odpalę właśnie kalibrację zawieszenia;) Proponuję nalać wody z płynem do naczyń do atomizera, odpalić auto i psiknąć to tu, to tam. Na pewno na kielichy przednich amortyzatorów i na rozdzielacz. U mnie jak padł przedni miech to puszczało bańki pod maską jak w Disneylandzie.

Offline Halunnn

• Starszy Forumowicz
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 15, 2025, 23:31:08 pm »
Tylko że u mnie przód w ogóle się nie chce podnieść????? ale tą opcję co piszesz mam następna na liście. No nie mogę znaleźć gdzie tam się wchodzi żeby kody błędy pokazywało

Offline 3Wheels

• Aspirant
  • Mój pierwszy kotek
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 17, 2025, 23:37:03 pm »
może powinienieś sprawdzić stan miechów, bo jak stał 3 lata na glabie to jest duża szansa że oslony gumowe są uszkodzone i zaden kompresor ich nie napompuje.
XJ V8 300KM 2004

Offline Halunnn

• Starszy Forumowicz
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 24, 2025, 09:47:44 am »
Jak sprawdzić te miechy? Czy da się jakoś fizycznie napompować kompresorem zewnętrznym te amorki żeby auto wstało i obserwować. Myślałem nad takim adapterem żeby wkręcić w amorek i pompować pistoletem z manometrem. Napompować i zostawić i obserwować. Tylko nie wiem jak jest taki amor zbudowany i czy można go tak fizycznie z zewnątrz nabić powietrzem.