Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
kupione auto- wyciek?para?kamera?
piotrrf:
Moim zdaniem, raczej styl przyspieszania ma wpływ na silnik. Jeśli ktoś mocno ciśnie od świateł do świateł to w końcu każde auto powie dość.
Ja nie cisnę bo to auto nie do tego jest. Na autostradzie jeżdżę szybko, gdzie można. Dużo km potrafię jechać ponad 200.
Jednak dużo tras robię takie po 20 km w jedną stronę. I z prędkością dozwoloną przepisami.
Jak narazie wszystko działa. 😃
wtom:
Grzechem pierwotnym Jaguara była decyzja o montowaniu klekotów ;D. Spaskudzili wizerunek marki lata temu. Historia trochę podobna do Lexusa :P -> D4D. W obu przypadkach to samo, ...się zemściło.
deCastelano:
Różnica polega na tym, że lexus zrobił tak tylko w jednym modelu i względnie szybko się z tego wycofał ;)
brawet:
--- Cytat: M737 w Czerwiec 03, 2024, 20:54:58 pm ---paradoksalnie prędzej rozleci się silnik używany na trasach i wysokich prędkościach niż ten z jazdy miejskiej - taka specyfika 2.0d Ingenium
--- Koniec cytatu ---
Szczerze wątpię, jak jadę na trasie koło 130 to na prawdę mam małe obroty. Chłodzenie też wydaje się lepsze przy tej prędkości niż w korku w mieście. No ale żeby to sprawdzić trzebaby było przejechać się z komputerem podłączonym.
M737:
gorzej z autami jeżdżącymi o wiele szybciej, bardziej myślałem o 180km/h jak lubią na zachodzie EU
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej