Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Drżenie silnika
goral73:
--- Cytat: markryg w Wrzesień 09, 2022, 15:01:21 pm ---Czy jest sens wymieniać na używaną, czy raczej tylko nową, bo używaną może byc w takim samym stanie jak moja?
--- Koniec cytatu ---
Raczej nowa ale jak chcesz mam obydwie wyjęte mogę Ci podesłać i będziesz eksperymentował.
--- Cytat: Robik w Wrzesień 09, 2022, 15:40:05 pm ---Polecam kupno nowych:
https://a.aliexpress.com/_EJ3QPsb
--- Koniec cytatu ---
Nowe kupowałem w V12 - bez problemowo.
piotrrf:
--- Cytat: Robik w Lipiec 20, 2022, 22:36:02 pm ---Mozna zdiagnozowac, bez demontazu wystarczy wpiac sie pomka i sprawdzic czy trzyma podcisnienie. Mechanik powinien to ogarnac.
--- Koniec cytatu ---
Czy musi być to mechanik w ASO? Czy zwykły warsztat ma dane by zdiagnozować? Pewnie musi wiedzieć jakie wartości powinny mieć sprawne części.
Robik:
Każdy warsztat może to zrobić, wystarczy napompowac powietrze i obserwowac czy trzyma cisnienie. Nie pamiętam jakie były wartości brzegowe ale jak poduszka jest uszkodzona wystepowala wyraźna różnica między poduszka uszkodzona a poprawna.
stingear:
Rozmawiałem dziś ze znajomym mechanikiem (od ciężarowych), pokazałem mu drgania, które mnie niepokoją. On od razu odkręcił korek wlewu na odpalonym silniku i wskazał na problem z przedmuchami. Korek wlewu podskakuje. Zasugerował, że to może być problem z zaworami. Czy ktoś miał może podobny problem? Czy to będzie problem z zaworami, czy może z pierścieniami. A może odma? Tak czy siak w przyszłym tygodniu robię wizytę u mechanika, niech to dokładnie sprawdzą. Auto jest na gwarancji jeszcze przez pół roku, więc trzeba to jak najszybciej ogarnąć.
Driv3rrrr:
W każdym doładowanym silniku będzie podskakiwal. Wymien poduszki będzie ok.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej