Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Drżenie silnika
Robik:
W moim jagu jak była strzelona poducha to silnik przesuwał się o dobre kilka cm w lewo i prawo, zdecydowanie mocniej niż na załączonym filmie.
stingear:
Na filmiku pokazuje, jak zachowuje się korek i jakie jest ciśnienie w komorze - tak być nie powinno. Uszkodzenie poduchy zazwyczaj zaczyna się od drobnych drgań na postoju, z czasem zaczynają być wyczuwalne także podczas jazdy podczas puszczania gazu. U mnie jest obecnie na etapie drobnych drgań, ale czasami już i podczas jazdy. Nie do końca jest to połączone z obrotami, bo te drgania pojawiają się i znikają. Dlatego ogarnę wszystko, co mi wynajdą - i tak płaci za to sprzedawca auta, bo od czego ma się gwarancję.
stingear:
Witam, zeszło im trochę dłużej, ale już wiem co jest do roboty. Odma, jakis sensor (nie pamietam dokładnie) i łańcuch. W cłej tej sytuacji jedyne co mnie pociesza, to że obejmie to gwarancja i nie będę musiał za to płacić. Ale tydzień ponad bez auta będę...
Po drodze byćmożr cos jeszcze wyjdzie, ale to w sumie dobrze, niech wszystko za jednym zamachem zrobią i będę miał z głowy.
stingear:
Sprzedawca oczywiście zaczął robić problemy, jak się okazało, jakie koszty. Odma zdemontowana i sprawdzona - czysta. Problemy z dmuchaniem spowodowane są łańcuchem. Drgania prawdopodobnie też. Jutro będę wyjaśniał, co dalej. Jak dalej będą robić problemy, to skończy się na prawniku, a wtedy pociągnę wszystko, co się da.
Robik:
Naprawiaj na fakturę w dobrym warsztacie, najlepiej w ASO. Na FB było kilku kolegów, którzy po wymianie łańcucha po krótkim czasie musieli kupować cały silnik, niezależnieod tego czy wymienili kompletny rozrząd (5800zl same części) czy same łańcuchy ślizgi i napinacze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej