Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Mułowatość X308 3.2

<< < (2/5) > >>

p123:
Cześć,
Pociągnę nieco temat.
Miałem zamontowane świece Denso PK20PR-L13. Po wymontowaniu wszystkie wyglądają podobnie : elektrody suche, beżowe, kawa z mlekiem, końcówka korpusu świecy okopcona na czarno.
Wymieniłem na oryginały C2A1535. Efekt chyba niezauważalny jeśli chodzi o dynamikę. Ale na zimnym telepie się zdecydowanie krócej. Pytanie dlaczego się telepie przez dobre parę minut po pierwszym odpaleniu.
Córka która jeździ tym kotem twierdzi że go odpala, przejedzie 100-200 m i zapala się check na pomarańczowo. Jedzie kawałek dalej, ze 2 km i check gaśnie sam. Spalanie jak pisałem 24,5 l ale jeździmy nim bardzo krótkie dystanse 7-10 km w korkach.
Ostatnio wyskoczył błąd P0337, skasowałem, odpaliłem, przejechałem się, check się nie zapalił ale na OBD wyskoczył tym razem P0336 - czyli że niby czujnik położenia wału. Nie kosztuje dużo więc go wymienię.
Co dalej ? Skąd to telepanie na zimnym ?
Brać się za cewki ?
Pójdę z torbami jak tak dalej pójdzie ...
Piotr

a1410:

--- Cytat: p123 w Sierpień 10, 2021, 13:35:06 pm --- Spalanie jak pisałem 24,5 l ale jeździmy nim bardzo krótkie dystanse 7-10 km w korkach.
Co dalej ? Skąd to telepanie na zimnym ?
Brać się za cewki ?
--- Koniec cytatu ---
Za nic się nie bierz, tylko przepędź kota tak ze 200km autostradą z prędkością 180+ a wszystkie problemy powinny rozwiązać się same. Zamuliłeś to autko i trzeba je zwyczajnie przedmuchać

p123:
Hej,
Przepędziłem kota jak radziłeś.
oczywiście na niemieckiej autostradzie rozpędziłem się w miarę sprawnie do 140 km/h, potem trochę się zeszło że by osiągnąć 170 i dalej nic , but w podłodze i ani kilometra szybciej - zacząłem się zastanawiać nad stanem linki gazu, wygląda jakby w stanie spoczynku była luźna, nie wiem jak to powinno wyglądać.
ostatecznie wracając już do domu jakimś cudem wskazówka dojechała do 200. Pojechałem tak z minutę może dwie,, ,szybciej już nie szedł i ostatecznie zwolniłem do 140. Mówiąc szczerze taka jazda nie jest przyjemna. Buda drży znacznie, wibracje pojawiają się już przy 120 km/h, jest bardzo głośno i mam wrażenie, że kot pływa po pasie - dlatego dałem sobie spokój z taką jazdą. Słowem kondycja kocura pozostawia wiele do życzenia ...
Wczoraj po pierwszym odpaleniu kota po nocy silnik ruszył, po dwóch może trzech sekundach bujnęło obrotami, zaczął się telepać i jakby krztusić, obroty mocno przygasały, zaczęły dochodzić nieregularne pojedyncze szczęknięcia czy stuknięcia - masakra. Dodałem szybko gazu i jak ręką odjął , ustabilizował się.
Pochodził chwilę , przejechałem się i dalej już zachowywał się normalnie do końca dnia.
Zalałem do paliwa preparatu LiquiMoly do wtrysków, dotankowałem PB98 i dziś te sensacje nie wystąpiły. było lekkie drżenie silnika po pierwszym uruchomieniu ale znikome w porównaniu z wczorajszym porankiem.
Oczywiście zero błędów na OBD.
Średnie spalanie z tej dzisiejszej przejażdżki to 15.3 l /100 
To tyle na dziś
Piotr   

KrzysiekEg:
Tak czytam i tak sobie dumam.
Telepie na zimnym i wcześniejszy błąd czujnika spalania stukowego są zbieżne. Nic dziwnego, że po zalaniu 98, uspokoiło się, w końcu to paliwo ma wyższą liczbę oktanową. Czyli jest to bezpośrednie odniesienie do spalania detonacyjnego.
Czyli źle ustawiony zapłon, słaba mieszanka na jałowym. Do sprawdzenia czujnik położenia wału. Nie wiem jak jest w x308, w x300 jest na wierzchu z przodu silnika. Jeśli jest w tym samym miejscu, może jak zmieniali rozrząd, to go krzywo ustawili? Są specjalne adaptery, które przesuwają kąt zapłonu o kilka stopni.
Według mnie luźna linka gazu nie powinna być, wielu z nas w x300 musiało ją podciągnąć. W x300 jest też tam regulacja, która skaszaniona, powoduje problemy z zapłonem.
I trzecia sprawa, słaba prędkość maksymalna. Albo słabe ciśnienie paliwa, albo zapchane katalizatory. Bardziej jestem skłonny do katalizatorów, biorąc pod uwagę wzrost prędkości po przedmuchaniu ich.
I na koniec, wibracje i drżenie, kiedy było ostatnie wyważanie opon? Tak nie powinno być.
Pływanie jest spowodowane zużytymi gumami na tylnym zawieszeniu. Ogólnie jag pływa w x300, dlatego chłopaki montują dodatkowe stabilizatory z xjr. Ale wydawało mi się, że w x308 są już fabrycznie w każdym.
https://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,35263.0.html

p123:
Hej,
Przed chwilą opublikowałem filmik z dzisiejszego odpalenia - już po zalaniu LM, przed przejażdżką.
Jeżeli ktoś chciałby popatrzeć i posłuchać to raczej zalecam słuchawki, lepiej słychać.

https://youtu.be/JW3IccH14Ps

Na końcu jest trąbnięcie alarmu - sorry :)
Czujnik położenia wału wymienię bo kupiłem, wymienię mimo że już nie pokazuje błędów
Zastanawiam się czy przez OBD można ocenić poprawność działania przepływomierza, coś tam pokazuje i się zmienia ale jakie powinny być wartości ???

Piotr 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej