Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
Mułowatość X308 3.2
katar83:
Tak bez OBD danych na żywo to tak będzie jak wróżenie z fusów.
Masz coś konkretnie nie tak z silnikiem, skrzynie możesz póki co olać.
KrzysiekEg:
Obstawiam dwa problemy.
Jeden to przepustnica i być może silnik krokowy. Przemawiają za tym, drgania, spalanie detonacyjne, gaśniecie.
Drugi problem to prędkość maksymalna i tu może być też właśnie przepustnica z luźną linką, czyli nie otwiera tak, jak powinna, nie daje odpowiedniego sygnału do sterownika. Lub zapchany katalizator, który dławi silnik.
a1410:
Objawy mogą wskazywać na zatkane katalizatory, uszkodzony czujnik położenia wału, przestawiony rozrząd, za niskie ciśnienie paliwa i kilka innych przyczyn. Ja zacząłbym od odpięcia wydechu z katami i odpalenia autka. Jeżeli motorek będzie wyraźnie żywiej wchodził na obroty, to problem leży w katalizatorach.
p123:
Cześć
Wczoraj zrobiliśmy test - córka wciskała stopniowo gaz a ja patrzyłem na linkę, no i początkowo likwidował się "zwis" i dopiero jak się linka naprężyła to rzecz jasna ruszyła się oś przepustnicy - to chyba nie powinno tak działać.
Pytanie czy jest gdzieś opisana procedura regulacji linki ? Będę szukał w manualu ale może ktoś już przerabiał temat i się podzieli radami.
Co do katalizatorów, jak ostatnio spawałem dolne kolano prawego kata to zagadnąłem mechanika o ew wymianę. Stwierdził że nie będzie łatwo bo są mocno nietypowe i uniwersalnym się nie zastąpi i jeśli się nie ma pewności to żeby się nie spieszyć. Natomiast nie powiedział jak ocenić ich stan. Kolega V12 wspominał o pomiarze przez wkręcenie manometru zamiast górnej sondy - ktoś to robił ? Wiadomo co powinien pokazać manometr przy sprawnym kacie a co przy zatkanym ?
Piotr
KrzysiekEg:
https://jaguarclubpoland.net/forum/index.php?topic=33473.0
Ale dotyczy to x300, a to r6.
Według mnie z linkami jest wszędzie tak samo, jak w rowerze, musi być gdzieś regulacja. Poszukaj.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej