Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem z dopływem prądu do pompy paliwa - X-type 2004rok 2.0d

<< < (2/4) > >>

voitec:
Tam są tylko dwa przewody? To nie czasem tylko od pływaka?
Od razu zaznaczam, że ja styczność z silnikiem diesla, to w ostatnich 5 latach miałem tylko w agregacie prądotwórczym 🤪

xave:
Rozebrałem to i okazało się że tam nic nie ma, kupa plastiku w takim razie po co do tego przychodzą te 2 wężyki? I od dołu ma 3 dziury jakby to właśnie tamtędy miało ciągnąć paliwo.

W takim bądź razie jeśli to pływak to gdzie jest pompa paliwa?

voitec:
Na silniku (mechaniczna), i ona zaciąga tymi rurkami, po to one są. Stąd popularny problem zapowietrzenia diesla w przypadku wyjeżdżenia do 0 paliwa - Pompa ma problem zaciągnąć.
Także w elektryce tutaj nie ma co szukać problemu.

Pozdrów tego mechanika 🤪

xave:
Zgadza się, doszedłem do tego że pompa wysokiego ciśnienia jest dwufunkcyjna dlatego pompa nie ma żadnego silniczka i nie potrzebuje prądu bo to tylko czujnik paliwa wysyła sygnał do komputera.

Także pozostało tylko odpowietrzyć układ (najlepiej zamontować gruszkę) i kotek powinien śmigać  :-A

luko_j:
Jest tylko pompa CR. Zalej filtr i wystarczy, bo chyba że długo kręciłeś bez paliwa to w sumie możesz już wyjąć pompę i wtryski.. Nakrętki przy wtryskach lekko poluzuj niech siknie górą i ma odpalić. Będziesz tak widział też czy pociągnęła pompa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej