Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
X-Type 2006 2.0D - ciepły słabo pali + inne drobne symptomy
luko_j:
https://youtu.be/wCw_5fajvIU
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=76185
Zobacz jeszcze to. To jest ta próba przelewowa o której pisałem, bo lejący wtrysk też może robić problem.
feniks.138:
Jako że wtryski względnie niedawno wszystkie regenerowane, zostawię ten test na koniec, po wymianie sensorów. Wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu - mam wrażenie że odpala nieco lepiej (na 5-6 prób dwie ostatnie były cięższe, ale wcześniejsze wyglądały dużo lepiej) i jakoś równiej pracuje? Może to efekt placebo...
Stwierdziłem, że podpytam jeszcze bo laikiem jestem w tym temacie, pierwsze słyszę - czy podczas wymiany czujnika położenia wału korbowego muszę rzeczywiście kręcić silnikiem tak, aby widoczny był "ząb" czy po prostu wymontować i wsadzić nowy? Cytując X-TYPE workshop manual
--- Cytuj ---Turn the engine until a flywheel trigger tooth is visible through the CKP sensor housing. CAUTION: The CKP sensor tip must rest on a flywheel trigger tooth. Incorrect installation may result in the CKP sensor being damaged.
--- Koniec cytatu ---
luko_j:
Któraś próba z kolei może być już słabsza,bo aku wymęczone jak pod rząd 6 odpaleń zrobi. Co do sposobu montażu to nie wiem. Normalnie wyjąłem stary i wsadziłem nowy. Auto chodzi bez problemu.
feniks.138:
Próby co prawda pod rząd nie były tak powiedzmy z dziesięciominutowymi interwałami, ale to na pewno też miało wpływ że i aku słabszy. No nic, we wtorek będę miał sensor to wymienię i dam znać. Dzięki! :)
feniks.138:
Mały update, po wymianie czujnika położenia wału początkowo nie odpalił (za płytko go dopchnąłem i dokręciłem) - poprawiłem pozycję i na zapalił że aż miło... tyle że na zimnym. Paląc na rozgrzanym pod supermarketem niestety ale dalej... :-wstyd
Nie wiem, poprawa niby jest ale bardziej jeżeli chodzi o samą pracę silnika (chociaż tak jak mówię, pewnie placebo). Najszybciej próbę przelewową na wtryskach to zrobić będę miał kiedy w przyszłym miesiącu, bo niestety najbliższe dni będę zarobiony - ale chyba jakby siadały wtryski, to na zimnym byłoby to samo, czy nie? Tak jak pisaliśmy wcześniej, nic nie kopci, moc jest...
Tak jak teraz myślę, był też w zeszłym roku problem z pedałem gazu - winny okazał się chyba zużyty/brudny potencjometr. Niestety nie pamiętam, czy pedał został wymieniony czy tylko oczyszczony - idzie jakoś sprawdzić jaki input widzi komputer odnośnie pedału gazu? Może to być ewentualnie przyczyna słabego odpalania? Idzie to jakoś sprawdzić?
Jeżeli chodzi o X-Type'owy workshop manual, jedyna różnica przy diagnozowaniu problemów z odpalaniem na ciepłym vs zimnym to dodatkowo EGR valve fault - nie wywala mi aktualnie żadnego błędu i jest to wyczyszczone, ale podłączając się pod OBD pokazuje ze jest "incoming" błąd w związku z EGRem. Tak czy siak, nie było to problemem przez kilka lat więc wątpie, dlaczego miało to by nim być teraz.
Tak czy siak, dziękuję za dotychczasową pomoc i zastanawiam się co tam grzebać dalej. Pozdrawiam gorąco! :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej