Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Jak to jest z tymi amortyzatorami Bilstein, Arnott, Regeneracja a może używki
Jaguar-Fanatic:
Tak właśnie obstawiałem że trójkę musi kosztować. Ale tak jak mówisz warto zrobić wszystko co wymaga naprawy za jednym razem. Jeszcze raz dzięki za obszerne info, może kiedyś będzie okazja się odwdzięczyć. Pozdrawiam
ps czy wiesz jeszcze jak to jest z tym fotelem pasażera z wersji UK - można go podmienić z fotelem kierowcy w naszym?
a1410:
--- Cytat: Jaguar-Fanatic w Maj 01, 2021, 14:23:59 pm --- A ile orientacyjnie sama robocizna + olej. U mnie jakiś idiota wymieniał olej max 20tys km bo widać że jest świeży - myślał że to pomoże :)
--- Koniec cytatu ---
Nie był to żaden idiota, tylko rozsądnie i ekonomicznie myślący człowiek. Wymiana oleju pomaga zwykle na właśnie około 20tys, czyli gość ogarnął usterkę stosunkowo niewielką kwotą, pojeździł jeszcze te 20tys i furę sprzedał, a problem naprawy ma następny właściciel, czyli Ty.
Robiłem podobną naprawę u siebie i regeneracja konwertera oraz naprawa skrzyni kosztowało to razem 3600zł, w tym koszt oleju.
Konwertery są różne w każdej wersji silnikowej, największy ma właśnie 4,2 SC
Jaguar-Fanatic:
A więc teoretycznie na idiotę wyszedłem ja - oczywiście na szczęście cena na tyle niska, że można spokojnie wszystko ponaprawiać. Bo ile według Was trzeba dać za powiedzmy stan który nie wymaga wkładu? 40-50k?
Tomo:
A przerabiał ktoś temat kompatybilności tylnych amorów z x351?
Sorka za post pod postem, ale na telefonie nie widzę opcji modyfikacji posta.
Kupiłem dwa Amory "z ostatniego roku produkcji" a chciałem dla x350. Wizualnie wyglądały na te z x351 jak się później zorientowałem... Na jaguar forums stwierdzili ze git, podmienilem i śmigają ;)
Prosta robota, wrzucę później how to dla XJR (jest dodatkowa zabawa z zaciskiem ręcznego względem nie brembo).
Jaguar-Fanatic:
Pytałem o to wielokrotnie i mówili że nie pasuja :D Kupowałeż używki czy nowe - jakiej firmy?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej