Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Mapa nawigacji

<< < (2/7) > >>

wemar:

--- Cytat: Zbyszek01 w Grudzień 09, 2020, 18:43:02 pm ---Nie chodzi o wyliczanie trasy tylko o nowe drogi, ronda, obwodnice, ...
--- Koniec cytatu ---
No to zmartwię cię jeszcze bardziej. Od prawie roku nawi prowadzi mnie po drogach, które jeszcze przez jakiś czas nie będą oddane do ruchu. Wiarygodność danych jest bardzo mizerna. Jeszcze niedawno pod Poznaniem nawi prowadziła tak, że trzeba było robić prawie 20 km. objazd.

Zbyszek01:
Jakie oznaczenie ma twoja mapa (karta) i kiedy była aktualizacja?
Nie wiem dlaczego nie mogę załączyć zdjęcia, ma dobą wielkość.

Zbyszek01:
Karta której nie mogłem wcześniej dać jako załącznik

wemar:
Nie mam karty, navi jest na twardym dysku.
Wersja aplikacji 2019BX.3-9209.
Wersja mapy 8.30.108.154 - Europa + Rosja - to po aktualizacji w końcu 2019 lub na początku 2020.
Najnowsza dostępna mapa ma nr wersji 8.30.115.153

ArturKielce:
Kolego udało Ci się coś ustalić? Mam ten sam problem. Posiadam Jaguar XE z 2018 roku. Zginęła mi karta do nawigacji (prawdopodobnie w myjni) kupiłem drugą - najnowszą FK72-10E898-AG. Po uruchomieniu okazało się że na karcie są mapy z 2018 roku. Program pobrany ze strony jaguara do aktualizacji map wyświetla komunikat że nie ma aktualizacji dla mojej karty (mimo, że auto jest na gwarancji i nie ma jeszcze trzech lat).
A teraz najlepsze - mogę w owym programie do aktualizacji map wybrać opcję kup aktualizację (112 euro) ale to aktualizacja z jesieni 2019 r. (wersja 28.4.10727).
Złożyłem oficjalne pytanie w tej sprawie do autoryzowanego serwisu, a oni do producenta. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Niestety też gdzieś przeczytałem, że JLR w 2019 roku przeszedł z systemu nawigacyjnego InControl Touch na InControl Touch Pro i od tego czasu nie ma już aktualizacji map do starych systemów.
Jeśli to prawda to JLR nie zasługuje na miano marki premium.   

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej