Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Zdalne uruchamianie pojazdu
Zbyszek01:
Może dlatego że VIN jest zza oceanu?
stingear:
Potrzebne są 2 rzeczy: dopuszczenie w aktualnym regionie oraz Pakiet Protect w wersji rozszerzonej - chodzi o subskrypcję w aplikacji. Ta także jest ograniczona kwestią terytorialną. EU ogólnie zabrania możliwości uruchomienia silnika nie będą wewnątrz auta, ale nie dotyczy to UK, które nie jest w uni. Tak samo Stany zjednoczone i kraje spoza uni - tu akurat nie wiem dokładnie, bo mi to było do niczego niepotrzebne. Informacje otrzymane bezpośrednio w salonie Jaguara w DE.
Zbyszek01:
Abym dobrze zrozumiał to co ci tam powiedzieli to jak mam subskrypcję to wystarczy aktywować w GB lub za oceanem?
Wysłane z iPhone
Zbyszek01:
Wysłane z iPhone
stingear:
Niestety nie. Są 2 opcje, tak jak napisałem. "Obsługa zdalna" i "Obsługa zdalna PRO". Auto musi być zarejestrowane w kraju dopuszczającym tą funkcję, wtedy można wykupić wersję PRO. Jest to połączone z VIN auta i widnieje w systemie Jaguara. Przypuszczam, że auta z UK wjeżdżające do UE przestają mieć możliwość użycia tej funkcji ze względów prawnych, tak jak ma to się do obsługi fotoradarów w Navi w przypadku wjazdu na teren DE.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej