Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Zdalne uruchamianie pojazdu

(1/4) > >>

Robik:
Zastanawiam się jakie wyposazenie musi byc zainstalowane zeby mozliwe bylo zdalne uruchomienie pojazdu za pomoca aplikacji Jaguar Remote?

brawet:
Myślę, że to kwestia oprogramowania, ale pewności nie mam.

rmazurek:
Opcja ta jest niedostepna na niektore rynki (np Polski) Napewno trzeba miec wersje z karta sim.

Jaccom:
Wiele czynników na to się składa
1 W Polsce działa obsługa zdalnego nadzoru nad autem oraz możliwości sterowania.
Osobiście dowiadywałem sie u Dealera w warszawie.

W twoim przypadku auto z 2014r Zależy czy masz Zainstalowane (1/oprogramowanie 2/ Moduł GSM) w bagażniku po lewej górnej stronie.

kolejne pytanie czy auto było sprowadzane. Jeśli tak może lecz nie musi być problem z wyrejestrowanie poprzedniego użytkownika z konta Jaguar in control o ile się tam zarejestrował i korzystał z tej opcji.

Jeśli auto sprowadzone z stanów trzeba by sie kontaktować a tamtejszym przedstawicielem i odkręcać sprawę. Ale to może załatwić przedstawiciel Polski.

Nie masz modułu GSM ?? Możesz dokupić serwis powinien mieć możliwość dogrania oprogramowania obsługi oraz komunikacji. Ale to zależy jedynie od ich dobrej woli, z tego powodu ze oni ponoszą koszty usługi twojego połączenia z autem zdalnie Czyli płacą za tą komunikacje.

Robik:
Mam modul, mam karte sim i tym samym wifi na pokladzie. Dodatkowo posiadam aktywna subskrypcje dla aplikacji jaguar in control, moge sprawdzac pokonane trasy, miejsce aktualnego postoju, stan licznika, ilosc paliwa itp.,moge rowniez zdalnie z dowolnego miejsca otworzyc auto, zamknac i zabezpieczyc alarmem. Niestety na terenie RP nie mam opcji zdalnego regulowania temperatury w srodku .Rozumiem ze nie da sie w jakikolwiek sposob obejsc tej drobnej niedoskonalosci ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej