Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Poduszki silnika XE
stingear:
Auto robione w autoryzowanym serwisie Bosch - poduszki nowe oryginalne. Wymieniany komplet: łańcuch, ślizgi, zębaki itp.
M737:
łańcuchy są dwa
co z wałkami wyrównoważającymi - wymieniono?
stingear:
Tak, oba łańcuchy były wymienione. Wałków nie wymieniali. Jak oto robili, to "zapomnieli" o problemie z drganiami i zrobili tylko kwestię łańcucha. Jak wygląda kwestia wymiany wałków? Dużo przy tym roboty, czy idzie ogarnąć w garażowych warunkach?Bbo srednio mi sie widzi znowu im auto oddawać. 4k€ już władowałem w naprawę.
Robik:
Wymiana walkow to tak naprawde rozbrojenie rozrzadu, ta sama praca co wymiana lancuchow, dlatego czesto wykonuje sie ja rownolegle. Jezeli podczas dodawania gazu na postoju nie ma dziwnych oodglosow to raczej walki balansujace sa ok. Sprawdz czy poduszki trzymaja podcisnienie, zdarzalo sie ze nowe poduchy nie trzymaly parametrow.
rmazurek:
--- Cytat: Robik w Luty 22, 2023, 14:13:17 pm ---Jezeli podczas dodawania gazu na postoju nie ma dziwnych oodglosow to raczej walki balansujace sa ok.
--- Koniec cytatu ---
Dodam od siebie ze problem z walkami objawia sie czesto szumem/gwizdem podobnym do tego jaki moze wydawac padniete turbo
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej