Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Poduszki silnika XE

<< < (6/9) > >>

gcredhot18:
ja chyba mam podobny oroblem a mianowicie tylko w Xf-ie 2.0 240KM 2017r. z pezebiegiem 80000km a mianowicie:
 od dwoch dni na wplnych obrotach na postoju czuc wibracje na kierownicy i ogolnie na aucie.Dodajac gazu wszystko sie wycisza.Wylaczajac klimatyzacje minimalnie sle to minimalnie wibracje staja sie mniejsze no ale są.Wibracje sa w kazdej pozycji ustawienia skrzyni.Po odpaleniu auta przez 3-5 sekund jest cichutenko i nic nie wibruje ale za chwile juz odczuwam drgania na kierownicy,na fotelach nawet jak wyjde na zewnatz i dotkne przednich opon to czuje drgania na nich.Oczywiscie pierwsze podejrzenia to poduszki silnika,bo auto jezdzi jak szatan i nie wibruje jak podciagne obroty na okolo 900-1000. ale w tych wibracjach wylapuje tak jakby ich falowanie minimalne choc motor chodzi rowniusienko a gdy przykladam ucho do tunelu srodkowego to slysze,jakby stamtad gdzies pochodzily te drgania.Czy to co opisalem to w bardzo duzym stopniu wskazuje na poduszki.Nie problem dla mnie kupic i wymienic ale przed diagnoza mechaniczną chcialbym sie dowiedziec czy te objawy,ktore opisalem moze powodowac jeszcze cos innego.Podkreslam raz jeszcze ,ze silnik chodzi cicho i idealnie.Podczas jazdy nic nie uleglo zmianiew komforcie jazdy. oroblem jest na postoju i tylko na wolnych obrotach.Obroty na postoju w normie(+- 700) Bledow pod komputerem zadnych nie ma.
Prosze o opinie.Pozdrowienia

Wysłane z mojego CPH2205 przy użyciu Tapatalka

M737:
99% poduszki lewa i prawa silnika
 1% poduszka skrzyni biegów

V12:
W razie potrzeby mam oryginalne poduszki 795zł/szt

stingear:
Witam,
w czwartek odebrałem auto po wymianie poduszek. Obie przednie zostały wymienione na nowe.
3tyg. wcześniej auto przeszło wymianę łańcucha z napinaczami itp.
Martwi mnie natomiast to, że na postoju auto nadal ma wibracje na całości, tj. kierownica, fotele, tunel środkowy, tak samo jak się dotknie maski czy nadkola. I nie ma znaczenia, czy auto jest dopiero co odpalone, czy było dużo jeżdżone. Gdy jadę, wibracji brak. Tylko jak auto stoi - jest zaparkowane lub na światłach/skrzyżowaniu. Nie ma żadnego wpływu, jaki bieg wybiorę. Poduszki oryginalne jaguara, wymiana w autoryzowanym serwisie.
Co to może być? Poza tym auto funkcjonuje normalnie.

Robik:
Objawy wskazuja na problemy z poduszkami, sprawdzilbym je w niezaleznym serwisie czy trzymaja podcisnienie. Druga opcja, bardziej kosztowna to problem z rozrzadem, walkami balansujacymi. Wymieniales w ASO rozrzad? Kompletny czy tylko lancuchy ze slizgami?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej