Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

CHECK

<< < (8/9) > >>

szpadel68:
Aha, ok, dzięki wielkie. Podjadę do garażu i w spokoju pomierzę. Z ciekawostek? Poprosili o wysłanie interfejsu do siebie. Aaaa i protokół to ponoć SCP a nie CAN, który jest w benzynowcach...

Pzdr.

voitec:
No, to też wyżej pisałem, że CAN tu nie jest do diagnostyki. W benzynie też diagnostyka nie lata po CANie, tylko po 9141.

szpadel68:
Zapewne masz rację. Niestety nie znam się na tym w ogóle no albo pobieżnie i to w kierunku mechaniki raczej a nie komunikacji. Komunikacja to raczej diagnostyka a nie "co w trawie piszczy" (jak to działa)...

Pzdr.

voitec:
Te sterowniki, zarówno benzyna jak i diesel ma CAN, do komunikacji z innymi modułami, licznikiem etc.
Dlatego ja pisząc, w kontekście Twojego problemu, piszę o diagnostyce, bo to jest Ci potrzebne do walki z checkiem.

szpadel68:

--- Cytat: voitec w Czerwiec 29, 2020, 11:32:51 am ---Te sterowniki, zarówno benzyna jak i diesel ma CAN, do komunikacji z innymi modułami, licznikiem etc.
Dlatego ja pisząc, w kontekście Twojego problemu, piszę o diagnostyce, bo to jest Ci potrzebne do walki z checkiem.

--- Koniec cytatu ---

Tyle się domyśliłem  ;) (z samej listy protokołów)..., ale oczywiście dziękuję za edukację bo przynajmniej potem nikt mi kitów nie nawciska  :-za

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej