Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
CHECK
szpadel68:
Witam. Proszę o pomoc. W drodze powrotnej po zatankowaniu na "naszej, rodzimej" stacji paliw, pojawił się Check. Generalnie nie problem bo z autem kompletnie ale to kompletnie nic się nie dzieje. Pytanie, czym to CHOLERSTWO zgasić. Mam kolna FoCom'a i nic (chyba że nie wiem jak). Kupiłem ELM'a z pełną wersją Torque, Piston'a i parę innych. Jak po kablu coś tam odczytuje to po ELM'ie nic, ale to kompletnie nic. POMOCY bo ta kontrolka zaraz spowoduje u mnie trwały uraz psychiczny :-help
Pzdr.
voitec:
Który rok tego diesla? Bo chyba do 2004 niekoniecznie działa obd, czyli elm nie wystarczy.
Btw:
szpadel68:
2005
sobrus:
Nie wszystkie ELMy są takie same i nie wszystkie potrafią gadać protokołem Jaguara.
Ten ELM to jakiejś konkretnej firmy czy byle co z aliexpress? Z innymi autami działa?
Mam prawie 10 letniego ELMa który bez problemu działa z moim X-Type z 2001 roku.
W 2005 roku OBD2 było prawie na pewno obowiązkowe.
Jeśli błąd nie jest permanentny to powinien samoczynnie zniknąć po kilku rozruchach auta.
szpadel68:
To nowy "ELM" i tak, gada z innymi samochodami. Teraz zamówiłem taki: https://allegro.pl/oferta/interfejs-diagnostyczny-macos-obd2-android-skaner-7887795372?snapshot=MjAyMC0wNi0wMlQxNjowODozNC42NjRaO2J1eWVyOzJiYjcyZDQ1OTFjMGI4MTk1Mzc5OWNkMmI3NjQ4MTJjZjhlNjc0ZThkMWZkM2RlNGIzOTQ1NDA3NmQyOTdjMjM%3D
Najciekawsze jest to że mam wersję z NAVI czyli teoretycznie powinien pokazać błąd (?) a jest czysto...Jeszcze ciekawsze jest to że Fo-COM pokazuje skan silnika (ECU) ale nie znajduje żadnego błędu. Nic już nie rozumiem.
Pzdr.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej