Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
CHECK
sobrus:
Navi i zegary nie pokazują błędów silnika. W zegarach można zobaczyć jakieś parametry typu (o ile pamietam) napięcie akumulatora ale żadnych błędów silnika się tam nie ujrzy.
Co do ELM, to używam Piston i działa bez problemów, przynajmniej z V6, który powinien być trudniejszy do ogarniecia (mniej "fordowski").
Mam też kupiony inny program, "Car Scanner" taki z niebieską ikoną.
Ma częste aktualizacje i skanuje dłużej i dokładniej, pod kątem danej marki auta.
Jak zaczął skanować Citroena to mi cierpliwości jednak zabrakło :D
szpadel68:
--- Cytat: sobrus w Czerwiec 03, 2020, 20:55:32 pm ---Navi i zegary nie pokazują błędów silnika. W zegarach można zobaczyć jakieś parametry typu (o ile pamietam) napięcie akumulatora ale żadnych błędów silnika się tam nie ujrzy.
--- Koniec cytatu ---
Mhm (czyli jego (NAVI) DTC dotyczy generalnie pierdół). A ten wcześniejszy ELM to taki: https://allegro.pl/oferta/interfejs-elm-327-vgate-scan-bluetooth-obd2-v1-5-7187165917
Pzdr.
sobrus:
Vgate chyba zły nie jest. Czytałem że niektóre ELMy nie maja podpiętych wszystkich pinów na wtyczce.
A Jaguar akurat potrzebuje jednego z tych rzadziej używanych.
Czy to prawda - potwierdzić nie umiem
Ja mam bardzo starą wersję którą kupiłem wieki temu jeszcze do poprzedniego auta. Wygląda paskudnie ale działa.
luko_j:
Tego testowałem w LR2 i bez problemu skasował błąd silnika. Ja mam geranza vcm czy jakoś tak i o ile z fordem bez problemu, wtryski można kodować a z kotem się nie połączy. Kolega z forum ma taki czarny zwykły vcm z allegro za jakieś 30zl i bez problemu mu się łączy z kotem.. To podobno zależy od rocznika i one się łączą od 2005. Mój jest niby 2004 ale VIN modelowo 2005 ale nie działa.
szpadel68:
--- Cytat: sobrus w Czerwiec 03, 2020, 20:55:32 pm ---Navi i zegary nie pokazują błędów silnika. W zegarach można zobaczyć jakieś parametry typu (o ile pamietam) napięcie akumulatora ale żadnych błędów silnika się tam nie ujrzy.
Co do ELM, to używam Piston i działa bez problemów, przynajmniej z V6, który powinien być trudniejszy do ogarniecia (mniej "fordowski").
Mam też kupiony inny program, "Car Scanner" taki z niebieską ikoną.
Ma częste aktualizacje i skanuje dłużej i dokładniej, pod kątem danej marki auta.
Jak zaczął skanować Citroena to mi cierpliwości jednak zabrakło :D
--- Koniec cytatu ---
No fajnie. To oprócz tego co Ty masz ja mam jeszcze parę innych, pełnych wersji i z tym czarnym ELM'em działa ze wszystkimi samochodami znajomych a z moim NIEeeee, to cholernie frustrujące :-tylko
Pzdr.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej