Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
rozmiar opony i felgi do XJ SERIA 3
KRISS:
--- Cytat: EMIL w Czerwiec 23, 2009, 23:59:52 pm ---Napewno nie 5x120 Byc moze sie myle ale bardziej stawial bym na 5x108
--- Koniec cytatu ---
@EMIL
Jak masz taką dobrą rękę do stawiania, to może zaproś nas wszystkich i postaw z 2 kolejki, albo ze 4 :-za :-za, a nie wypisuj "Opowieści Zielonego Lasu" jak nie wiesz, bo chłopak kupiłby 5x108 i co byś mu powiedział. Sorry?
Stary rozstaw 5x4,75" = 5x120,65 - rozstaw corvette, mustang itp, tak tak, kraina cudownych felg do amerykanów naszą krainą :D
obowiązujący od momentu wprowadzenia śrub w kołach (wcześniej mocowania centralną śrubą) aż do
limo - x308
sport - xk8/xkr - do zmiany silników na 4.2
nowy rozstaw - fordowski - 5x108
LIMO - odx350
sport - od xk8 4.2 (6-speed auto)
S-type - all
x-type - all
BMW - 5x120 / jag 5x120,65
Felga z BMW + NAKRĘTKI PŁYWAJĄCE!! i będzie good
@naugty - twój problem to nie rozstaw śrub, to ET, czyli offset felg.
naughtycat23:
Jak w razie czego najlepiej i najprościej rozwiązać problem offsetu ???? Jest na to jakiś sposób???
Offset zwany również odsadzeniem jest odległością pomiędzy płaszczyzną symetrii felgi, a płaszczyzną powierzchni montażowej. Offset może być dodatni lub ujemny i jest specyficzny dla konkretnego modelu felgi a nie samochodu, jak rozstaw. Oznacza to, że różne felgi montowane do tego samego auta mogą mieć różne offsety.
@KRISS - po tym " przywołaniu do porządku" aż głupio pytać :-wstyd
KRISS:
w skrócie - ma nie trzeć o nadkole... :D i nie trzeć o zacisk.
Najprościej - zmierzyć w jakich widełkach będziesz mógł się poruszać. Miałem jeden komplet felg - super były tylko, że tarły o nadkole i nie dało się na nich jeździć, ale do tej pory kupuję na oko :)
Pozdrawiam!
naughtycat23:
A jak wygląda sprawa rozmiaru samej felgi tzn. chcę zakupić 16 cali jednak marzę o jakiś pięknych 17 ale nie wiem jak zniesie to zawieszenie ???? Duża felga na pewno będzie miała wpływ na żywotność elementów samego zawiasu także czy to ma wogóle sens ????
qbaty:
Przede wszystkim wynikowa średnica całego koła nie może za bardzo różnić się od oryginału, po to, żeby koło się zmieściło w nadkolu i żeby prędkościomierz nie przekłamywał.
Czyli jeśli przechodzisz z 15" na 17" to znacznie musisz obniżyć profil. To oczywiście ujemnie wpływa na komfort i trwałość zawieszenia.
Oddzielną sprawą jest efekt wizualny. Ja osobiście nie wyobrażam sobie III serii na cienkich laczkach - to jest klasyczna limuzyna i takie coś nie przystoi. Tak samo mówię stanowcze "nie" wymianie oryginalnych końcówek wydechu na coś a'la Calibra ;). Ale to oczywiście jest moje subiektywne zdanie ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej