Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Jaguar XF Przednie reflektory - homologacja ?
cyberda:
A niby co ... lokalizacje odczytują z GPS? Jeśli masz symetryczne światła z USA to na siłę możesz jeździć i po UK i po Eu bo nikogo nie oślepiasz - ale diagnoste na przeglądzie oślepisz na pewno.
Endrju:
Dziękuję za informację, wiem jak świecą, wiem co na to diagnosta, wiem czy oślepiam czy nie... ale nie o to pytałem, bo wiem co mam zrobić ze światłami.
Reflektory raczej nie odczytują lokalizacji z GPS, tylko mają homologację na wszystkie kraje (!!!), dokładny tekst z instrukcji dla XF i XJ napisałem w poprzednich postach.
I o to właśnie pytam. Co to za reflektory? Muszą działać w sposób, akceptowalny we wszystkich krajach niezależnie od strony drogi.
Jeśli będę wymieniał swoje, to chciałbym to wiedzieć.
Chyba przejadę się do serwisu Jaguara, istnieje niewielka szansa, że tam cokolwiek na ten temat będą wiedzieli :-)
cyberda:
Jeśli taki wpis masz w instrukcji z USA to pewnie jest info dla podróżujących autem po świecie ale nie dla exportu do innego kraju gdzie homologacja jest wg. prawa tego kraju. Istotnie warto zapytać w ASO i będzie wszystko wiadomo. Jak czagos się dowiesz to podziel się informacja.
I na sprawa to to że w I strukcjo do naklejek na światła pojawia się Jaguar XF.
Endrju:
Jeszcze małe uzupełnienie, fragment instrukcji z symbolem na reflektorach.
Zastanawiam się czy ktoś ma reflektory z takim symbolem.
maron:
prawdopodobnie chodzi o podróżowanie po innych krajach a nie rejestrację w nich.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej