Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Rozmiar kół i opon
Amper:
Pod oknem w którym piszesz tekst jest miejsce gdzie załączasz fotkę. Byłoby fajnie gdyby tu były, niech to forum żyje jak najbardziej :)
Amper:
--- Cytat: cyberda w Luty 20, 2020, 12:57:31 pm ---Panowie to nie chodzi o to czy dla waszego tyłka jest twardo czy nie bo po to jest zawieszenie aby przejmowało wszystko co idzie od dziur w drodze ale chodzi o to że im cieńsze kapcie tym więcej drgań przenosi się na zawieszenie i jest ono bardziej obciążone i podatne na wcześniejsze zużycie.
--- Koniec cytatu ---
Trochę masz racji, ale nie do końca.
Dużo gumy (występujące na małych felgach) na obręczy sprawia, że kiedy wpadniesz w dziurę opona ugnie się i część tej wpadki zostanie zamortyzowana. Zawieszenie ma mniej pracy. Przy dużych felgach tej gumy jest mało i na dodatek, cyt.: Komfort jazdy ulegnie zmniejszeniu ze względu na sztywniejszy bok opony niskoprofilowanej oraz zwiększony ciężar spowodowany szerokością opony." Opona niskoprofilowa jest twardsza, bardziej "drewniana".
Tu jest to całkiem fajnie opisane: https://www.opony.com.pl/artykul/zmiana-rozmiaru-kol-wady-i-zalety/?id=900
cyberda:
Miałem kiedyś auto na dużych niskoprofilowych oponach - dwa razy zmieniałem felgi bo się po prostu wyginały i to od jazdy po polskich dziurach nie od krawężników - więc mówienie że nic się nie zmienia dla zawieszeni jest po prostu zaklinaniem rzeczywistości - tak felgi jak i zawieszenie obrywa i to mocno. Moja żona 15 lat pracowała przy sprzedaży opon i miała szkolenia u producentów (ne tylko polskich) i z postów typu "nic się nie zmienia" nieźle się uśmiała. Oczywiście można ale jedne zmiany pociągają za sobą drugie - czyli lepsze elementy zawieszenia itd. Wszystko da się dobrać aby ogólnie działało poprawnie i było wytrzymałe ale sama zmiana felg i opon na 20 cali ....
W moim Jagu (będziecie się ze mnie śmiać) mam felgi 17 calowe - takie były jak kupiłem. Też chce zmienić ale na 18 cali. Jeśli dobierze się dobry fason felgi to będzie wizualnie wyglądała na większą, a komfort jazdy pozostanie. Oczywiście nic nie zastąpi wyglądy na 20to calowych ale jak zawsze coś za coś ...
bananix:
Zimówki mam na 245/45R18 a letnie 245/40R19. Na codzień nie jeżdżę autostradami a chwilami gorszymi drogami i cenię sobie wysoki profil. Uważam że 19 są najlepszym kompromisem, wygląd plus lepsze prowadzenie w zakrętach i większa stabilność przy większych prędkościach są na korzyć 19. Z drugiej strony 18 są nieco bardziej komfortowe, są też tańsze w zakupie, opony również są tańsze, no i auto wciąż wygląda dobrze. Na zimowe warunki uważam że są idelane.
Co do wielkośći felg jest jeszcze jeden aspekt który w tym wątku został pominięty - bezwładność kół. Jest ona większa na większych felgach, co za tym idzie trudniej jest rozpędzić koło o większych rozmiarach, oraz trudniej je zatrzymać. Czyli jak ktoś często przyspiesza / hamuje (miasto) to mniejsza felga będzie bardziej ekonomiczna, natomiast podczas długich podróży autostradowych przy stałych prędkościach lepiej spisze się duża felga. Generalnie auto raczej lepiej się spisuje na autostradzie niż w mieście więc pewnie stąd większość kierowców wybiera większe felgi.
ZAIC:
--- Cytat: Amper w Luty 22, 2020, 03:18:17 am ---Pod oknem w którym piszesz tekst jest miejsce gdzie załączasz fotkę. Byłoby fajnie gdyby tu były, niech to forum żyje jak najbardziej :)
--- Koniec cytatu ---
Ogólnie to wiem, jak dodać załącznik, miałem poprostu problemy ze sprzętem (dużo pisania). Mam nadzieję, że teraz się udało ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej