Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Nie wkreca sie na obroty

<< < (12/13) > >>

truten23:
Bezpieczniki polecam sprawdzać miernikiem, zdarza się, że na oko są ok, a nie przewodzą.

Zobacz sobie ten wątek, https://www.jaguarforums.com/forum/xj-xj8-xjr-x308-27/how-do-i-remove-my-ecu-send-get-tuned-95686/
pokazali w nim lokalizację ECU i pinout.

Halunnn:
No już znalazłem te moje moduły wyglądają jak nowe nawet grama syfu czy żeby zaśniedziałe były....ja muszę teraz kable od sondy i od knock sensora przelecieć czy gdzieś przerwy nie ma....
Bezpieczniki zawsze miernikiem sprawdzam. A ten sterownik silnika z innego auta będzie pasował do mnie? Ten sam silnik był.

truten23:
Z zatem, miernik w rękę i zabawa w dzwonienie kabli  :-trudno
Tak sobie jeszcze myślę: jeśli potrafisz coś tam podłubać, rozkręć kompa i poszukaj bezpieczników SMD. Może się któryś przepalił i komp zaczął głupieć.
Ja tak miałem kiedyś u siebie. Po praniu tapicerki i dłuższym postoju, auto przestało chodzić na gazie, a na benzynie zaczęło go zalewać i przestał reagować na sondy lambda.
Przejrzałem wszystko. Kompa gazu mi zresetowało, znalazłem ślady po wilgoci w kompie. Wyczyściłem i poprawiłem. Nic to nie dało.
W końcu kiedyś przy bezalkoholowym, wyjąłem kompa znów na stół i mnie olśniło. Wpadł mi w oko niepozorny bezpiecznik SMD. Miernik pokazał brak przejścia na nim.
Zwatowałem go "na chwilę". I tak jeżdżę już chyba z 3 lata  :-V

Halunnn:
Jak ten bezpiecznik wygląda? SMD dzisiaj byłem chwilę przy aucie rozebrałem ten sterownik ale jak dla mnie to on jak nowy wygląda nie widzę jakiś zimnych lutów czy jakiś śladów wilgoci :/ w środę przelece te kable z sondy i z tego sensora....

Halunnn:
Jak by mi ktoś podpowiedział które to są te bezpieczniki to je postrawdzam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej