Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
Nie wkreca sie na obroty
Halunnn:
On tak wygląda? Auto stoi w suchym garażu cały czas ale przejdę i to. Jeden też mi cos wspominał że musi być szczelny dolot a u mnie to ktoś niezłego bubla zrobił chyba to też muszę wymienić? Chciałem że takie pierdoły się wziasc jak będę miał pewność że auto działa bo tak co chwilę inwestować w coś co nie wiem czy na zlomnie nie wyląduje to lipa
truten23:
Szukaj poniżej schowka pasażera, za osłoną słupka A. On musi tam być.
Edit: Ej ej, czekaj. Ty masz X308? W takim razie znalazłeś swoje ecu.
Halunnn:
Kolego nie ma tam nic są tylko wtyczki jakieś zrobię później foto i wyślę
truten23:
Nie zwróciłem uwagi, że masz X308.
Otwórz ECU, które pokazałeś na zdjęciu, sprawdź czy nie widać jakichś "zimnych lutów". Poszukaj bezpieczników SMD i sprawdź czy nie są przepalone.
Możesz też "przedzwonić" instalację.
Halunnn:
Jeszcze nie znalazłem :D to tylko foto z neta ściągnięte później będę w garażu to go poszukam....przedzwonić kable chodzi ci żeby sprawdzić ciągłość? Musiał bym mieć jakiś schemat żeby widzieć gdzie te kable lecą chyba że tak sproboje na oko lecieć....dobra dzisiaj się za to zabiorę...tak ja mam x308
Sterownik silnika ma coś wspólnego z immo itd bo mam jakieś graty jeszcze z takiego samego modelu z Anglika i te wszystkie sterowniki pozostawialem może podmienie??
Bezpieczniki to już chyba wszystkie przeleciałem pod maska w bagażniku i dwie skrzynki są z tyłu przy kanapie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej