Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Nie wkreca sie na obroty

<< < (9/13) > >>

KrzysiekEg:
Też tak pomyślałem, że komputer chyba wodę widział.

Halunnn:
To ECU jest w środku auta ? A nie pod maska po stronie pasażera tam też parę komputerków jest te pod maska patrzyłem to wyglądają jak nowe ale w środku nie sprawdzałem jeszcze🤔 nie wiedziałem że tam coś jest jeszcze 🤦🏻‍♂️ jak dobrze że ktoś forum wymyślił jutro tam zajrze albo może i dzisiaj jeszcze mi się uda....

truten23:
Modułów to Ci u nas dostatek  :-V
komp silnika masz na drugim zdjęciu, na dole po prawej.

Halunnn:
Jak w statku kosmicznym  ;D ok przez weekend tam zajrze i będę się odzywał....pzdr

katar83:

--- Cytat: Halunnn w Wrzesień 05, 2020, 23:37:19 pm ---Hey witam wracam do kwesti tej sondy biore soe znowu za jaguara.... podpinal mi inny koles kompa pokazalo mu ze ta jedna sonda nie pracuje wogole nie bylo zadnych wartosci. Podmienilem je i dalej to samo on podejrzewa ze podczas wymiany skrzyni mogly sie cos kable uszkodzic albo moze sondy maja swoj bezpiecznik i jest spalony? Takie pytanie czy sondy maja bezpieczniki czy jakies moduly gdzie ich szukac i co myslicie o tym problemie z grubsza kable patrzylem nie wygladaja na uszkodzone ....

--- Koniec cytatu ---

Co to znaczy ze nie pracuje w ogole? Podlacz najzwyklejszy OBD skaner i sprawdz w live data czy obie widac ok, normalnie pokazuja sie jako OPEN po odpaleniu i po chwili CLOSED. Jesli ktoras sonda nie dziala to wyswietli sie blad. Jak sa nowe to zamien wtyczki i sprawdz czy jedna znowu dziala, bedziesz mial pewnosc ze cos z okablowaniem jest nie tak i wtedy latwo juz bedzie to sprawdzic, kable od sond ida w grubej wiazce po prawej stronie auta przy grodzi. Sprawdzisz sygnal tam, czy przy ECU.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej