Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Nie wkreca sie na obroty

<< < (8/13) > >>

kummpel:
Przeszukaj forum fraza "schemat elektryczny"  ;)

Halunnn:
 Robilem to i to nie tylko tu 🤦🏻‍♂️ i nic nie ma

kummpel:
No proszę, a u mnie trzeci wynik w wyszukiwaniu, pierwszy w sekcji x300,x308. Wiem, bo sam pisałem  ;D

http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,41636.msg315409.html#msg315409

Halunnn:
Witam po małej przerwie wziąłem się za Jaga chciałem wyeliminować jeden z dwóch błędów które mi komputer pokazuje czyli knock sensor sprawdziłem go miernikiem i wychodzi na to że jest dobry sprawny....czemu komputer go pokazuje mimo że jest sprawny ?? Dla przypomnienie miałem błąd p1646 i p1647 miałem i mam nadal również dla przypomnienia dodam że podmienialem sondy z prawej na lewą i błąd się nie przeniósł co wynika że sonda jest sprawna....jakie jest napięcie we wtyczce od sondy czy zwykła kontrolka to sprawdzę czy są tam jakieś mniejsze napięcia i lepiej miernikiem. Wygląda to dziwnie bo niby sonda dobra i ten knock sensor a błędy wywala i auto dusi się a pali od strzała nawet jak stal 3 miesiące nie dotykany i na wolnych też idealnie chodzi 🤔

truten23:
Sprawdź czy nie masz korozji na wtyczkach do ECU. ECU jest za osłoną, przy prawej nodze pasażera.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej